La Jove Orquestra de la Generalitat arriba al Payà de Borriana per inaugurar l’any

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana arribarà al Teatre Payà de Borriana el proper 4 de gener a les 19 hores com a acte d’obertura de l’any musical a la capital de la Plana Baixa. Aquest any ho farà de la mà del director Pablo Rus Broseta i el director assistent Miquel Massana amb un programa de 59 minuts de durada i una plantilla de 64 músics.

El programa, que s’ha preparat a la trobada nadalenca que s’ha celebrat al Palau de les Arts ia Rafelbunyol, té una durada de 59 minuts, sense pauses, i està compost per les peces “La tempesta” de Tchaikovsky i la ‘ Simfonia número 7’ de Dvorák. La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà amb el concert al Teatre Payà de Borriana.

La Regidoria de Cultura ha destacat la presència de la Jove Orquestra a Borriana com a seu gairebé habitual aquesta època de l’any, i anima a participar a la ciutadania d’un concert únic, que comptarà amb totes les mesures sanitàries actuals. Les entrades gratuïtes es poden aconseguir a través del portal , i mitja hora abans del concert a la taquilla del Teatre Payà.

Les trobades de la Jove Orquestra conformen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè combinin uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per acabar després amb assajos conjunts i la realització dels concerts.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depèn de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics de menys de 26 anys. El seu director, des de l’octubre del 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín i, actualment, és director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics mitjançant trobades i tallers dirigits per professors destacats de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la trobada d’hivern hi participen Oleguer Beltrán, violí; Maria Carmen Antequera, violí; Alicia Sales, viola; Josep Trescolí, violoncel; Joan Iborra, flauta; Dani Fuster, oboè; Eduardo Raimundo, clarinet; Jaume Gavilán, trombó, i Gratiniano Múrcia, percussió.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: