La investigadora de l’ITC-UJI María Jesús Ibáñez ha sigut guardonada en els I Premis PESI Dona i Seguretat per la seua dedicació a la millora de la salut i la seguretat en l’entorn laboral

La investigadora de l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino de la Universitat Jaume I de Castelló María Jesús Ibáñez García ha sigut guardonada amb el Premi PESI Dona i Seguretat, en la categoria Safety, per la seua dedicació a la millora de la salut i la seguretat en l’entorn laboral. Els premis s’han lliurat durant el Saló Internacional de Seguretat (SICUR CYBER) en finalitzar l’Assemblea de la Plataforma Tecnològica Espanyola de Seguretat Industrial (PESI), celebrada a finals de febrer.

María Jesús Ibáñez García ha exercit la seua labor en l’ITC-UJI des de fa tres dècades i s’ha distingit per la seua dedicació i entrega, en els últims anys, en l’àmbit de la seguretat, tant a nivell intern, on ha estat diversos anys al capdavant del Comitè de Riscos Laborals, com en diversos projectes d’investigació orientats a la millora de la salut i la seguretat en l’entorn laboral. La investigadora està jubilada des del passat mes de juny de 2021.

Els I Premis PESI Dona i Seguretat també han guardonat, en la categoria institucional, Maite Boyero del CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial); Rosa Díaz Moles, de l’INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat); María Ángeles Ferre González, d’AEI (Agència Estatal d’Investigació, del Ministeri de Ciència i Innovació); i María Jesús Otero Aparicio, de l’INSST (Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball, del Ministeri de Treball i Economia Social). En l’apartat d’associacions, ha sigut premiada Benilde Serrano Sáiz, de la SESST-SCMST (Societat Espanyola de Salut i Seguretat en el Treball, i Societat Castellana de Medicina i Seguretat del Treball).

En l’àmbit de «Professionals», amb quatre categories, el premi de Cultura Preventiva ha sigut lliurat a Elena Sanjoaquín Benavente, de l’Institut Tecnològic d’Aragó ITAINNOVA; el de Salut Laboral a Inés García Alcázar, d’Adif-RENFE; el ja esmentat Safety va ser per a María Jesús Ibáñez García, el de Security per a Ana Borredá, de la Fundació Borredá; el de Ciberseguretat per a Ana Ayerbe Fernández-Cuesta, de Tecnalia; i el d’I+D per a Pepa Sedó Sanromà, d’Eurecat. El premi en l’àmbit Internacional ha sigut lliurat a Maria Luisa Rodríguez Montalvo, de Workgate, Itàlia. A més, es va lliurar un premi especial a la Trajectòria Professional a Mari Carmen Vicente Vicente, de l’Agència Estatal d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: