La Generalitat valida l’ús de la targeta Suma a Rodalies-Renfe de Castelló i València i tots els serveis de MetroBus

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) ha validat l’ampliació de la targeta Suma a tot l’àmbit de Rodalies de Renfe de les províncies de Castelló i València, així com la integració de tots els serveis de Metrobus i no només els de l?àrea metropolitana de València.

Segons ha indicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, “aquesta mesura que va anunciar dilluns el president Ximo Puig beneficiarà prop de dos milions d’usuaris i usuàries dels trens de rodalies i de MetroBus, que podran viatjar amb una sola targeta a diferents operadors de transports, ja sigui Renfe-Rodalies, Metrovalència, EMT o MetroBus, a més de gaudir d’un transbordament gratuït”.

“D’aquesta manera, ha afegit, des de la Generalitat estem treballant per aconseguir l’objectiu que el transport públic es converteixi en una alternativa real i útil al transport privat en facilitar la intermodalitat i l’accessibilitat, simplificar el mapa zonal i abaratir-ne el cost per garantir el dret de la ciutadania a la mobilitat i contribuir a la urgent descarbonització del nostre entorn”.

Preus més econòmics

Per a la implantació d’aquesta mesura, tant a Renfe com a MetroBus s’han hagut de modificar els plànols zonals. Els títols SUMA ja van suposar un descompte de l’11% al 50% quan es van implantar a 1 i 2 zones (zones A i B) el gener de 2022. A partir d’ara a les noves zones, és a dir, 3 i 4 zones (per la inclusió de les zones C i D), els usuaris també podran gaudir de descomptes similars (10% – 52%).

Als preus dels nous títols SUMA, com a la resta de transport públic gestionat per la Generalitat, també se’ls aplica el descompte del 50%. A més, cal recordar que els joves de fins a 30 anys continuen viatjant de franc fins al 31 de juliol en el transport de la Generalitat.

Amb aquests descomptes, actualment el cost de la targeta Suma per a 10 viatges a la 1 zona és de 4 euros, a la 2 zona de 6 euros, a la 3 zona de 10 euros ia la 4 zona de 16 euros, aquestes dues últimes zones són de nova creació. Per als títols que continguin la zona de l’aeroport s’aplicarà un suplement de 4 euros i passarà de dir-se zona C a zona +.

Pel que fa a Suma mensual amb viatges il·limitats que igualment té un descompte del 50%, els preus actuals són de 17,5 euros per a 1 zona; 26,5 euros per a 2 zona; 44 per a 3 zona i 65,5 per a 4 zones.

65 estacions i una població de més de 1,8 milions de persones

Pel que fa a Renfe-Rodalies, amb aquesta ampliació de la targeta Suma “estaran cobertes les 65 estacions d’aquest àmbit, 44 més que abans, que aglutinen una població de 1.811.902 persones, a les quals cal sumar les de les localitats adjacents que no comptin amb estacions de tren”, ha apuntat Rebeca Torró.

En concret, es beneficiaran de l’ampliació de SUMA els usuaris i usuàries de les estacions d’Almassora, Almenara, Borriana-Les Alqueries, Castelló de la Plana, Caudiel, Xilxes, Jérica-Viver, La Llosa, Moncofa, Navajas, Nules-La Vilavella, Segorbe-Arrabal, Soneja, Vila-real, Algemesí, Algímia, Alzira, Bunyol, Carcaixent, Xest, Xiva, Cullera, Estivella-Albalat, Gandia, Gilet, Pobla Llarga, L’Alcúdia de Crespins, L’Énova- Manuel, Moixent, Montesa, Platja i Grau de Gandia, Rebollar, Requena, Sant Antoni de Requena, Set Aigües, Sueca, Tavernes de Valldigna, Utiel, Vallada, Xàtiva i Xeraco.

Més de 120.000 usuaris i usuàries de MetroBus

Pel que fa a MetroBus, a partir d’ara es beneficiarà de la targeta SUMA el recorregut complet de les línies, encara que discorrin per municipis que no pertanyin a l’Àrea Metropolitana de València.

Així, els municipis de la Vall d’Uixó, Almenara, Canet d’en Berenguer, Gestalgar, Bugarra, Pedralba, Iàtova, Macastre, Alborache, Bunyol, Xiva, Xest, Turís, Godelleta, Llombai, Catadau, Alfarp i les pedanies de Sueca El Perelló, Mareny de Barraquetes i Mareny Blau també podran fer ús dels títols SUMA, fet que suposen 126.752 persones usuàries potencials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: