Agricultura defensa davant la Comissió Europea un etiquetatge clar de procedència per protegir la mel valenciana

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha insistit davant de representants de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a “la importància d’un etiquetatge més clar per identificar la mel que ve de fora de la Unió Europea i que doni garanties a la nostra apicultura”.

Segons ha assenyalat la titular de la Conselleria, “tenim un problema a nivell europeu perquè ens ve mel de la Xina i Argentina barrejada amb mel europea, i ens la venen com si fos europea”. Això provoca “una pèrdua de producció i qualitat, i redueix la competitivitat de l´apicultura valenciana”, ha afegit Navarro.

Precisament, la consellera d’Agricultura es reunirà demà amb representants del sector per compartir preocupacions i canalitzar noves línies de col·laboració que beneficiïn el futur de la mel a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que el 2022 ha estat l’any que més s’ha invertit en ajudes a la comercialització de la mel amb 1,5 milions d’euros, fet que suposa un increment del 51% des del 2019. Unes quantitats similars a les que es mantenen a els pressupostos de la Generalitat per al 2023.

A més recentment, el 16 de febrer passat, es van aprovar altres ajuts on l’apicultura també es pot acollir, com ho són els ajuts urgents com a conseqüència de la invasió a Ucraïna amb un import total de 5,5 milions d’euros, dels quals 300.000 estan específicament destinats al sector apícola valencià.

L’apicultura per primera vegada a la PAC

A això s’hi afegeixen les ajudes que formen part de la nova Política Agrària Comuna (PAC), que ja es poden sol·licitar des del passat 1 de març, i que per primera vegada inclouen ajudes específiques al sector apícola gràcies a una proposta de la Conselleria de Agricultura

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: