La Generalitat Valenciana aprova un fons de 3 milions d’euros per a municipis en risc de despoblació

La Generalitat valenciana, a proposta de la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblación, ha convocat la comissió de seguiment de Fons de Cooperació Municipal, aquest matí s’ha celebrat una sessió específica paraabordar la línia d’acció dirigida als municipis en risc de despoblament .
Aquesta comissió, de caràcter permanent, està integrada pel secretari autonómicode Cohesió Territorial, Alfred Boix, director general d’administració local, AntoniSuch, per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les tres diputacions.
En aquesta trobada ha participat Jeannette Segarra, directora general d’AVANT, per a presentar la proposta de l’esmentat fons de 3 milions d’euros destinat als municipis en risc de despoblament, proposta que s’ha aprovat per unanimitat.
Segarra ha assenyalat la importància de celebrar la comissió perquè la seva aprovació i, per tant, la distribució i la partida als municipis es fes amb celeritat i, d’aquesta manera, de poder disposar dels recursos més aviat millor.
La directora general d’AVANT ha manifestat “cal prioritzar aquesta actuació per reactivar els sectors productius i pal·liar les conseqüències de l’COVID en aquells municipis que a més estan en risc de despoblament. És la nostra responsabilitat reforçar les mesures a aquells que més requereixen de la nostra ajuda, el Govern de l’Botànic ha treballat des del principi perquè ningú es quedi enrere. Una aposta clara i ferma de el president Ximo Puig perquè els ayuntamientospuedan reforçar els recursos destinats a la ciutadania, subratllant a aquells que es troben en una situació més delicada per efetos de la despoblació ”
En aquesta ocasió és responsabilitat de la direcció general d’AVANT, de caràcter finalista i subvenció incondicional perquè els ajuntaments puguin destinar aquests diners a aquelles qüestions que ells decideixin.

El fons dotat de 3 milions d’euros arriba a 154 municipis en risc de despoblament. La distribució respon a l’acompliment de 5 criteris de 6, que contemplen La densitat demogràfica, creixement població, taxa de creixement vegetatiu, índex envelliment, índex dependència i taxa Migratòria. Aquest any és la primera vegada que Jeannette Segarra és la responsable de la proposta d’aquest fons, ja que respon a la direcció general que es va crear expressament per combatre la despoblació i que forma part del compromís adquirit pel Govern valencià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: