La Generalitat recupera el servei nocturn de Metrovalència a partir del proxim cap de setmana

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Metrovalencia tornarà a posar en servei, ia partir d’aquest proper cap de setmana del 4 i 5 de març, la seva oferta de metres i tramvies nocturns de divendres, dissabtes i vespres de festius.

“Aquesta decisió s’ha pres, tenint en compte que les condicions sociosanitàries actuals ho permeten, d’acord amb els protocols de la Conselleria de Sanitat i que la pressió de la pandèmia s’ha reduït”.

Tot i això, el conseller ha recordat que “no cal abaixar la guàrdia” i que “l’ús de mascareta és obligatori en estacions, parades en superfície i interior dels vehicles per seguir garantint un transport segur”, ha explicat Arcadi España.

El servei nocturn de Metrovalencia es va posar en servei el desembre del 2018 i va deixar de funcionar el març del 2020, com a conseqüència de la pandèmia. Ara, coincidint amb la menor incidència de COVID-19 i amb l’avenç de la vacunació, es recupera també com a part del dispositiu previst per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb motiu de les properes festes de Falles.

El conseller ha anunciat la recuperació d’aquest servei conegut com a “A la Lluna de Metrovalència” a l’estació Colón, acompanyat per la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato.

La campanya de promoció d’aquest servei compta amb una nova imatge que realitza la il·lustradora valenciana Luna Pan, que també s’ha presentat avui a l’estació de Colón. El nou cartell fa al·lusió a la nit, a les persones usuàries i als animals nocturns com a imaginaris acompanyants, representats de manera simbòlica i amable. S’ha escollit fauna representativa valenciana com el ratpenat, imatge de l’escut de la ciutat de València, la guineu, un mussol i l’òliba.

Característiques del servei

El servei nocturn previst ofereix els mateixos horaris que abans de la interrupció. La prolongació de l’horari permet que circulin trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir del darrer servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serrería.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els darrers passos pel centre de la ciutat de València, a l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

A les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts a totes les línies, mentre que als trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minuts. A Línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte el darrer tramvia en servei que arribarà fins a Mas del Rosari.

Els darrers passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions es produeixen al voltant de les 2.30 hores.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: