Castelló aprova la programació de la primera Magdalena des de la pandèmia

El regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha presentat hui el programa de la Magdalena 2022, aprovat aquest mateix matí en el Consell Rector de Festes, amb els vots a favor dels membres representants dels grups de l’Acord de Fadrell (PSPV, Compromís i Podem-EU) i de l’assemblea de festes, i l’abstenció de PP, Ciutadans i Vox.

La programació, del 19 al 27 de març, “manté l’essència de la setmana gran de Castelló en les quals són les primeres festes des de la pandèmia i introdueix alguns canvis per a afavorir el compliment de les mesures de protecció davant la covid”, ha apuntat Braina, que ha comparegut després del Consell Rector de Festes juntament amb el gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolío, i el responsable de programació de la comissió de festes, Javier Roig. Entre els canvis, han destacat els nous recorreguts dels pregons i les desfilades per vies més amples, l’Encesa de gaiates en cada sector, la Nit Màgica simultània en dues zones de la ciutat, la diversificació d’ubicacions d’espectacles d’animació, el canvi d’emplaçaments de diversos actes per a traslladar-los a zones més àmplies o l’eliminació d’esdeveniments gastronòmics multitudinaris i del coso multicolor.

D’aquesta manera, el Pregó, el Pregó infantil, la desfilada de gaiates, la desfilada d’animació de colles i carros engalanats i la desfilada d’animació discorreran per un nou itinerari, que eixirà des del carrer Governador i passarà per la plaça Borrull, Guitarrista Tárrega, plaça Fadrell i avinguda Casalduch fins a la cantonada amb l’avinguda Borriana. Quant a l’Encesa de gaiates, cada monument s’il·luminarà en el seu sector de manera simultània i l’acte s’acompanyarà d’una rematada pirotècnica en cadascun dels emplaçaments, substituint així la tradicional Encesa conjunta de tots els monuments que cada any se celebra en l’avinguda Rei En Jaume.

Una altra de les novetats de la programació és el desenvolupament de la Nit Màgica de manera simultània en dues zones de la ciutat; el Raval Universitari al carrer de Jesús Martí Martín i en la zona final de l’avinguda València, començant al carrer Manuel Azaña, seguint pels carrers Riu Adra, Salvador Guinot i Illa de Baleato. A més, el festival de música i animació de Magdalena, el FAMM, s’ha programat en múltiples ubicacions, pròximes a les gaiates, de manera que es diversifica. El SOM-CIRC se celebrarà a l’esplanada del Palau de la Festa, així com la VII Trobada de Muixerangues de Castelló. La Mostra Folklòrica se celebrarà en la plaça Hort dels Corders i la XX Mostra de Música i Folklore Regional, en la plaça Santa Clara.

A més, la plaça Major acollirà actuacions musicals des del diumenge 20 fins al dissabte 26 de març, amb Operació Tribut, El Musical; Malparits, Wombats Revenge+Deleste, Dusting, Jarana, Valiente Bosque i tribut a Ana Belén, Victor Manuel, Miguel Ríos i Joan Manuel Serrat amb Con mucho gusto 25 aniversario. També en la plaça Major, sobre la façana de la Cocatedral, es realitzaran projeccions durant la setmana del videomapping Nits de llum.

En el recinte de concerts també s’han programat actuacions: el dijous, de Dorian, El columpio asesino i djs; i el dissabte, d’Omar Montes i djs.

Quant al programa de pirotècnia, després de les mascletaes d’inici de festes i la de l’entrada a la ciutat de la tornà, es desenvoluparà el XXVI Concurs de mascletaes Ciutat de Castelló en Maria Rosa Molás i es dispararan tres mascletaes mixtes nocturnes en el Primer Molí, una altra mascletà mixta nocturna al Grau, i un castell de focs artificials al parc de l’Auditori.

Una altra de les novetats de la Magdalena 2022 serà el concurs de gaiates i llibrets, que canvia el seu format i l’elecció es farà a través d’un jurat tècnic. El dilluns de Magdalena es reunirà aqueix jurat a la sala museu del Palau de la Festa i l’acte de lliurament dels premis de les gaiates i llibrets tindrà lloc el dimarts a la vesprada en la plaça Hort dels Corders.

Cal destacar també que la Romeria de les Canyes discorrerà com de costum. També es manté com altres anys l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Lledó, amb horari matinal i vespertí; i el Magdalena Vítol, que tindrà lloc en la plaça Major i que vindrà precedit de la tradicional desfilada final de festes des de l’avinguda Rei En Jaume fins a la plaça Major, amb traca final des de la plaça Major fins a la plaça Maria Agustina.

Altres actes que figuren en el programa són, entre altres, la imposició del mocador al gegant Tombatossals, l’homenatge al Rei Jaume I, l’Homenatge a Na Violant d’Hongria, la V Desfilada Templer-Gaiater, l’Homenatge a la Dolçaina i el Tabal, espectacles infantils en Santa Clara, teatre en el Raval i en centre cultural La Marina, la III Mostra de Carros Engalanats, l’Homenatge a la Gent Gran al Palau de la Festa i diverses cites esportives.

Mesures anticovid

En el programa també s’inclou la informació de la normativa covid vigent. Entre altres qüestions, es recorda l’obligatorietat que els participants en la Romeria de les Canyes usen la mascareta (excepte els menors de 6 anys), així com el públic que assistisca als pregons, desfilades i ofrena. També s’ha d’usar mascareta a l’aire lliure en cas d’aglomeracions.

SÁBADO 19 DE MARZO – DE LA FESTA, LA VESPRA

11:00h. Recepción de las delegaciones invitadas en la plaza Mayor y entrega de distinciones.

11:45h. Anuncio oficial de fiestas, en la calle Mª Rosa Molas, con el lanzamiento de carcasas conmemorativas de la 76 edición de la nueva etapa con fuegos aéreos.

12:00h. Gran mascletà, en la calle Mª Rosa Molas, a cargo de Pirotecnia Hermanos Sirvent de Alicante (ganadora del XXV concurso de mascletaes ‘Ciutat de Castelló’ – Magdalena 2019). Patrocina UTE Saneamiento Urbano Castelló.

12:15h. Imposición del pañuelo al gigante Tombatossals de la avenida del Lledó en su rotonda por parte de las collas El Farolet y El Gaiato. Organiza Federació de Colles de Castelló.

13:00h. Homenaje al Rey Jaime I en su monumento. Previamente, desfile por las principales calles de la ciudad que partirá a las 12 h desde la plaza de Na Violant, organizado por la Germandat dels Cavallers de la Conquesta

16:00h. Cabalgata del Pregó, que recorrerá las calles Gobernador, Plaza Borrull, Guitarrista Tárrega, Plaza Fadrell, Avenida Casalduch hasta esquina con Avenida de Burriana.

17:00h. Superliga masculina 2. Voley Mediterráneo Castellón – C.V. Muro. Pabellón Pablo Herrera.

19:30h. Superliga femenina 2. Voley Grau Castelló – C.V. Vall d’Hebrón. Pabellón Pablo Herrera.

20:00h. Baloncesto Liga Femenina 2. Fustecma Nou Basquet Femení Castelló – C.N.Helios Zaragoza. Pabellón Fernando Úbeda.

20:00h. Tradicional volteo de la campana “María” anunciando la víspera de la FIESTA.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta

21:00h. En la plaza Mayor, primera proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”. proyectándose de nuevo a las 21:30, 22:00, 22:30 y 23:00 horas. Patrocina: UBE.

22.00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

00:00h. Salida de las Gaiatas del almacén y llegada a la ciudad por la calle San Roque, hasta la calle Sanahuja.
DOMINGO 20 DE MARZO MAGDALENA, FESTA PLENA

6:30h. Al amanecer, tradicional volteo de la campana ‘Vicent’ que anuncia la solemnidad del día.

7:00h. Dianas por la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló en la plaza Mayor. Patrocina BP OIL

7:00h. Gran despertà en la calle Santa Mª Rosa Molas y en la plaza del Casal Jove (Grao) a cargo de Pirotecnia Peñarroja. Patrocina BP OIL

7:00h. Reparto de cañas y cintas a los romeros en la plaza Mayor. Patrocina BP OIL.

7:15h. Reparto de cañas y cintas en la Tenencia de Alcaldía del Grao para la XXVI Pujada del Grau a la Magdalena por el Camí de la Pedrera. Organiza: Associació Cultural La Barraca. Patrocina BP OIL.

7:30h. Concentración de los Vehículos Engalanados participantes en el Concurso, en la calle Gobernador a cargo de la Federació de Colles.

8:00h. Misa de romeros en la Concatedral de Santa María. Al finalizar, salida de la Romeria de les Canyes, que se trasladará al Ermitorio de la Magdalena. Patrocina BP OIL.

8:00h. Visita de la Reina a la XIV Muestra de Vehículos Engalanados desde la plaza Mª Agustina hasta la plaza Cardona Vives. Organiza: Federació de Colles de Castelló.

10.00 a 14.00h. Open Ajedrez Magdalena Sub-8-10-12-14-16-18 y Absoluta. Casal Jove del Grao. Organiza Club Escola d’Escacs Castelló.

12:00 h. Baloncesto. Liga LEB ORO. TAU Castelló – HLA Alicante. Pabellón Ciutat de Castelló.

15:45h. Tornà de la Romeria, que partirá desde la ermita de la Magdalena hasta la Concatedral de Santa María.

16:45 h. En Sant Roc de Canet, recepción por parte del ermitaño, cap de la Colla El Pixaví, a autoridades y romeros. Canto de Els Gojos y dansà popular. Con la colaboración de la Colla El Pixaví.

17:00 h. Fútbol 1ª RFEF. C.D. CASTELLON – Real Balompédica Linense. Estadio Castalia.

17:00 h. En la Plaza de Toros, Mano a mano con 6 toros de la ganadería de Victorino Martin para los diestros Perera y Emilio Justo.

18:00h. Baloncesto. Liga EBA. TAU Castelló – Puerto Sagunto. Pabellón Ciutat de Castelló.

18:00h. Visita de los romeros al convento de las Carmelitas Descalzas de San José y canto de els Gojos.

18:30h. Llegada de la Tornà de la Romeria a la Basílica de Lledó. Recepción por parte del Prior de la Basílica y de la Real Cofradía a autoridades y romeros con canto de Els Gojos y la Salve. A la entrada a la Ciudad de la Tornà, mascletà aérea en la calle Sta. Mª Rosa Molas, a cargo de Pirotecnia Pibierzo de León. Colabora: Bricomart.

19:30h. Los vehículos engalandos entran en la ciudad por el Forn del Pla, precediendo a la Tornà.

20:00h. La Tornà de la Romeria hace su entrada en la ciudad por el Forn del Pla, donde tendrá lugar el tradicional acto de ‘Les Tres Caigudes’. A continuación, la Tornà y la Procesión de Penitentes recorrerán las calles Sanahuja, plaza Maria Agustina, Calle Gobernador y a la altura de la Plaza Cardona Vives la tornà y la procesión de penitentes se dirigirán hacia la calle Colón para entrar en la plaza Mayor y finalizar en la Concatedral.

20.30h. Desfile de Gaiatas y Gaiatas de Mano que partiendo de la calle Sanahuja recorrerá las calles Gobernador, Pza Borrull, Guitarrista Tárrega, Plaza Fadrell, Avenida Casalduch hasta esquina con Avenida de Burriana, al finalizar cada Gaiata se trasladará a su sector.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

22:00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. En plaza Mayor “Operación Tributo, El Musical”.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

LUNES 21 DE MARZO

10:30h. Cabalgata del Pregó Infantil que partiendo de la calle Sanahuja recorrerá las calles Gobernador, Pza Borrull, Guitarrista Tárrega, Plaza Fadrell, Avenida Casalduch hasta esquina con Avenida de Burriana. Patrocina: ESTEPARK.
Imagen de archivo de la cabalgata infantil del Pregó del año 2019.

14:00h. Primera jornada del XXVI Concurso de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en Maria Rosa Molas a cargo de Pirotecnia Pibierzo de León. Colabora: Bricomart.

16:00h. XXXII Visita al Fadrí, organizada por la Colla El Pixaví.

17:00h. SOM-CIRC, Muestra Internacional de Nuevo Circo en la explanada del Palau de la Festa. Patrocina SIMETRIA.

17:00h. En la Plaza de Toros, corrida de rejones con 6 toros de la ganaderia de Adolfo Martín para los rejoneadores, Sergio Galán, Diego Ventura y Guillermo Hermoso.

17:00h. Pilota Valenciana. Frontó valencià. Pablo de Borriol y Vicent, contra Diego de Onda y Ximo.

18:00h. En el teatro del Raval, el grupo de teatro Cresol pondrá en escena las siguientes obras: ‘La fablilla del secreto bien guardado’, de Alejandro Casona, ‘Les criaes’, de Eduardo Escalante y ‘Embolic general a la clínica dental’, anónimo. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. Ofrenda de la Gaiata 7, Cor de la Ciutat, a la Mare de Déu de Lledó, en la Concatedral de Santa María. Itinerario: desde la plaza Cardona Vives, por la calle Colón, hasta la Concatedral.

18:30h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros con el grupo La Nova Escola. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:30 h. XII Trofeu Magdalena de Pilota Valenciana Trinquet Municipal (Parc Esportiu Sindical). Partida de Professionals Genovés II, Nacho y Carles, contra Soro III, Javi y Álvaro. Organitza: Club Pilotari Castelló i Patronat d’Esports de Castelló.

20:00h. XXIX Encesa de todas las Gaiatas situadas en sus emplazamientos, acompañado con remate pirotécnico desde cada sector.

20:00h. XX Muestra de Música y Folklore Regional, en la plaza Sta. Clara con la participación del grupo Aturuxos na Chaira, del Centro Gallego de Castelló. Organiza: Centro Gallego de Castelló. Patrocina: Cajamar Caja Rural (Grupo Cooperativo Cajamar).

20:00h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros a cargo de la Agrupación Folklòrica El Millars. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

­­­­­­­­­­20:30h. Lectura desde la sala Museo del Palau de la Festa del acta de los diferentes premios de Gaiatas y llibrets.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

21:00h. Proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario” en la fachada de la Concatedral, proyectándose de nuevo a las 21:30h, 22:00h, 22:30h y 23:00h. Patrocina: UBE.

22:00h. Sopar de Colles. Cena de sobaquillo en el recinto de Ferias y mercados. Organiza: Federació Colles de Castelló

22’00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. En la plaza Mayor actuación de Malparits.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

MARTES 22 DE MARZO

9:30h. 1ª jornada de la IV Caravana festera hacía la mascletà con la participación de carros engalanados y Gaiatas que partiendo de la Gaiata 12 (El Grau), recorrerá los sectores 8 (Portal de L ́Om), 2 (Fadrell), 13 (Sensal), 9 (L ́Espartera), 16 (Rafalafena) y 10 (El Toll) para finalizar en el recinto de la mascletà.

11:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 18 Cremor.

11:00h. Espectáculo FAMM en Plaza Huertos Sogueros, junto Gaiata 5 con la actuación de “The Wolves”.

11:45h. Espectáculo infantil en la plaza Santa Clara, con “El brujito Gulugú” de El retablo de la ventana. Patrocina: Centro Comercial Salera.

12:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 14, Castalia.

12:00h. SOM-CIRC, Muestra Internacional de Nuevo Circo en explanada del Palau de la Festa. Patrocina SIMETRIA.

12:00h. XXXI Concurso de paellas intercollas, en la plaza del “Segon Molí”. Organiza: Colla del Rei Barbut.

12:00h. Espectáculo FAMM en la Avenida Rey Don Jaime junto a la Gaiata 6 con la actuación de “The Wolves”.

12:45h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 11, Forn del Pla.

14:00h. Segunda jornada del XXVI Concurso de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en Sta. Mª Rosa Molas a cargo de Pirotecnia Turís, de Turís. Colabora: Bricomart.

16:30h. Acto de entrega de premios de Gaiatas y llibrets en la plaza Hort dels Corders.

17:00h. SOM-CIRC, Muestra Internacional de Nuevo Circo en la explanada del Palau de la Festa. Patrocina SIMETRIA.

17:00h. En la Plaza de Toros. Novillada sin picadores con seis novillos de Hermanas Angoso Clavijo para los novilleros, Joan Marin (Valencia), El Ceci (Castelló), Daniel Medina (Salamanca), Manuel Romásn (Segovia, Cristian González (Ciudad Real) y Juanvi Sanchis (Castello).

18:00h. Espectáculo FAMM en Plaza de España junto a la Gaiata 18 con el espectáculo “Llega el circo”.

18:00h. En el Teatro del Raval, el grupo de teatro Tarongers pondrá en escena las obras Petición de mano, de Antón Chejov y Fenómenos, de Lluís Juan Alcaraz, Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. En el Centro Cultural La Marina del Grao, el grupo de teatro L ́Armelar pondrá en escena la obra “El septim sobre” de Antoni Ruiz i Negre. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 5 Hort de Corders.

18:30h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros con el grupo A.C. Escola de Dansa Castelló. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

19:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 6, Farola-Ravalet.

19:00h. Espectáculo FAMM en calle San Roc junto a la Gaiata 11 con el espectáculo “La varita Mágica”.

20:00h. Espectáculo FAMM en calle Hermanos Vilafaña junto a la Gaiata 14 con el espectáculo “Llega el circo”.

20:00h. XXXVII Homenaje a Na Violant d’Hongria, en su monumento de la plaza Na Violant. Desfile de la comitiva desde la Avda. Del Rey con salida a las 19:30. Organizado por la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

20:00h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros con el grupo Associació d ́Estudis tradicionals Grup Castelló. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

20:00h. Sobre la fachada de la Concatedral, proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”, proyectándose de nuevo a las 20:30h, 21:00h, 21:30h, 22:00h, 22:30h. y 23:00h. Patrocina: UBE.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

21:30h. Mascletà mixta especial XL Aniversario Gaiata 15 Sequiol en la Calle Rio Llobregat. Organiza Gaiata 15.

22:30h. ‘Nit Màgica especial’, a cargo de Xarxa Teatre, en dos zonas de la ciudad: Raval Universitario en la calle de Jesús Martin Martín y en la zona final de la Avenida Valencia empezando en la calle Manuel Azaña, siguiendo por Calle Rio Adra, Calle Salvador Guinot y Calle Isla de Baleato. Patrocina BP OIL.

23:00h. En la plaza Mayor actuación de Wombats Revenge+Delest,

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

MIÉRCOLES 23 DE MARZO

9:30h. 2ª jornada de la IV Caravana festera hacía la mascletà con la participación de carros engalanados y Gaiatas que partiendo de la Gaiata 19 (La Cultural), recorrerá los sectores 17 (Tir de Colom), 4 (L ́Armelar), 3 (Porta del Sol), 5 (Horts dels Corders) y 6 (Farola-Ravalet) para finalizar en el recinto de la mascletà.

11:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 13, Sensal.

11:00h. Espectáculo FAMM en la Plaza Cardona Vives junto a la Gaiata 7 con la actuación de “Motorpunk”.

11:00h. Día popular feria para todas las atracciones mecánicas. Horario de 11-14h y de 16h a cierre. Organiza: Feriantes Autónomos de Castellón, S.L.

11:45h. Espectáculo infantil en la plaza Santa Clara a cargo de la compañía La Carreta que pondrá en escena “L’Encanteri del Drac” Patrocina: Centro Comercial Salera.

12:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 9, L’Espartera.

12:00h. SOM-CIRC, Muestra Internacional de Nuevo Circo en explanada del Palau de la Festa. Patrocina SIMETRIA.

12:00h. Espectáculo FAMM en la Plaza Maria Agustina junto a la Gaiata 10 con la actuación de “Motorpunk”.

12:45h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 16, Rafalafena

14:00h. Tercera jornada del XXVI Concurso de mascletaes ‘Ciutat de Castelló’ en la calle Sta. Mª Rosa Molas a cargo de Pirotecnia Hnos. Sirvent de Alicante. Colabora: Bricomart.

16:00 h. Taller de iniciación al raspall para niños y niñas y V Encuentro entre Centros de atención a personas con enfermedad mental en C/ Gràcia (junto a la Casa de los Caracoles y C/ Asarau. Organiza: Club Pilotari Castelló, Patronat d’Esports de Castelló i CRIS de la Creu Roja de Castelló.

17:00h. SOM-CIRC, Muestra Internacional de Nuevo Circo en explanada del Palau de la Festa. Patrocina SIMETRIA.

17:00h. Espectáculo FAMM en la calle Clara Campoamor junto a la Gaiata 13 con la actuación de “Lolo y sus amigos”

17:00h. En la Plaza de Toros. Novillada sin picadores con seis novillos de la ganaderia de Polo Saiz para los novilleros Manuel Caballeros (Albacete), Aaron Rull (Castelló), Jarocho (Salamanca), Lenny Martin (Bezers), Javier Aparicio (Castelló) y Luca Spagna (Arles).

17:00h. Final del Campeonato de Billar a tres Bandas Real Casino Antiguo de Castellón Magdalena 2022, en el salón del club sito en el Casino Antiguo de Castellón, organizado por el Club Billar Castellón.

17:00h. Espectáculo FAMM en calle Rafalafena junto a la Gaiata 16 de Cuenta cuentos con marionetas y juegos.

17:30h. Pilota Valenciana. Partida d’exhibició “Magdalena 2022” en el C/ Gràcia (junt a la casa dels caragols).Organitza: Club Pilotari Castelló i Patronat d’Esports de Castelló.

18:00h. Espectáculo FAMM en la Plaza Escultor Adsuara junto a la Gaiata 9 con la actuación de Carlos Viruete.

18:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 7, Cor de la Ciutat.

18:00h. En el teatro del Raval el grupo de teatro Espiral pondrá en escena la obra “Marbella mon amour” de JJ Alonso Millan. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. En el Centro Cultural La Marina del Grao, el grupo de teatro “L ́Enfilat” pondrá en escena la obra ·Una sogra de castañola” de Eduard Escalante i Mateu. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. III Desfile de Animación de Collas y Carros Engalanados que partirán desde calle Sanahuja recorrerán la calles Gobernador, plaza Borrull, Calle Guitarrista Tárrega, Plaza Fadrell y Avenida Casalduch hasta esquina con Avenida Burriana.

19:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 10, El Toll.

19:00h. V Desfile Templer-Gaiater, organizado por Templarios de Castelló y Gaiata Sensal, y que recorrerá las calles del sector 13.

19:30h. Pasacalle de las collas participantes en el XX Homenaje de Castelló a la Dolçaina y el Tabal, con el siguiente recorrido, partiendo desde la Plaza Clave, recorrerá la Avenida del Rey Don Jaime, calle San Vicente y calle Amadeo I hasta Plaza Hort dels Corders.

20:00h. XX Muestra de Música y Folklore Regional, en la plaza Sta. Clara con la participación del grupo folclórico y escuelas del Centro Aragonés. Organiza: Centro Aragonés de Castelló. Patrocina: Cajamar Caja Rural (Grupo Cooperativo Cajamar)

20:30h. Sobre la fachada de la Concatedral, proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”, proyectándose de nuevo a las 21:00h, 21:30h, 22:00h, 22:30h y 23:00h. Patrocina: UBE.

20:30h. XX Homenaje de Castelló a la Dolçaina y el Tabal en la plaza Hort dels Corders. Organiza: Colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta

21:00h. Mascletà mixta nocturna en el recinto de mascletàes (Primer Moli) a cargo de Pirotecnia Zaragozana, de Zaragoza. Colabora: Bricomart.

23:00h. En la plaza Mayor actuación de Dusting.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.
JUEVES 24 DE MARZO

9:30h. 3ª jornada de la IV Caravana festera hacía la mascletà con la participación de carros engalanados y Gaiatas que partiendo de la Gaiata 1 (Brancal de la Ciutat), recorrerá los sectores 15 (Sequiol), 7 (Cor de la Ciutat), 18 (Crèmor), 14 (Castàlia) y 11 (Forn del Pla) para finalizar en el recinto de la mascletà.

11:00h. Espectáculo FAMM en calle Pelayo junto a la Gaiata 4 con “Llega el circo”.

11:45h. Espectáculo infantil en la plaza Santa Clara a cargo de la compañía Xarop Teatre que pondrá en escena “Pit el Valent” Patrocina: Centro Comercial Salera.

11:00h. Espectáculo FAMM en la Plaza del Real junto a la Gaiata 3 con la actuación de Carlos Viruete.

12:00h. Espectáculo FAMM en plaza Juez Borrull junto a la Gaiata 8 con mini disco.

13:00h. Espectáculo FAMM en la Plaza de pinturas de la Gasulla junto a la Gaiata 17 con la actuación de Lolo y sus amigos

14:00h. Cuarta jornada del XXVI Concurso de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en la calle Sta. Mª Rosa Molas, a cargo de Pirotecnia Caballer Fx, de Moncada. Colabora: Bricomart.

14:30h. III Mostra Carros Engalanados en el parque Ribalta, donde podrán ser visitados.

16:00h. Homenaje a la Gente Mayor en el Palau de la Festa, con las actuaciones de Vicente Segui (Tributo a Nino Bravo) y Carlos Luna (monólogos).

17:00 h. En la Plaza de Toros se lidiarán seis toros de las ganaderías de Garcia Jimenez y Olga Jiménez para los diestros El Fandi, Daniel Luque y Ginés Marín.

18:00h. En el teatro del Raval, el grupo de teatro Tragapinyols pondrá en escena la obra “Percebes” de David Barreiro. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. En el Centro Cultural La Marina del Grao, el grupo de teatro “Amigos del teatro”, pondrá en escena la obra “Un mes tú, un mes yo” de Antonio Arbeloa. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 3 Porta del Sol.

18:45h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 8 Portal de l’Om.

20:00h. XX Muestra de Música y Folklore Regional, en la plaza Sta. Clara con la participación del coro Rociero ·Aires de Andalucía”. Organiza: Centro Andaluz de Castelló. Patrocina: Cajamar Caja Rural (Grupo Cooperativo Cajamar).

20:00h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros a cargo del grupo El Forcat. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

19:30h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 4, L ́Armelar.

20:30 h. Sobre la fachada de la Concatedral, proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”, proyectándose de nuevo a las 21:00h, 21:30h, 22:00h, 22:30h y 23:00h. Patrocina: UBE.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta

21:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 17, Tir de Colom.

21:00h. Mascletà mixta nocturna en el recinto de mascletàes (Primer Moli) a cargo de Pirotecnia Caballer Fx, de Moncada. Colabora: Bricomart.

22:00h. En el recinto de conciertos actuación de Dorian, El columpio asesino y Djs.

22:00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. En la plaza Mayor actuación de Jarana.

23:00 h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

VIERNES 25 DE MARZO

10:00 a 17:00h. Hípica: LVII Concurso Nacional de Salto magdalena 2022 en el Poni Club Castellón, Organiza: Poni Club Castelló. Patrocina: Patronat d’Esports, Diputación Provincial, Consellería de Cultura Educació i Esport.

11:45h. Espectáculo infantil en la plaza Santa Clara a cargo de la compañía Titiriteros de Benifar que pondrá en escena “No nos moverán” Patrocina: Centro Comercial Salera.

12:00h. XI Muestra Gastronómica y de Vehículos Engalanados en el “segon Moli” con exhibiciones de juegos tradicionales. Organiza: Federació de Colles de Castelló. Colabora: Coca-Cola y Estrella Damm.

12:00h. Espectáculo FAMM en calle Sequiol junto a la Gaiata 15 “El mundo de la magia”.

12:30h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 1, Brancal de la Ciutat.

13:00h. Punto FAMM en Gaiata 2 con la actuación de Vertical.

14:00h. Quinta jornada del XXVI Concurs de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en la calle Sta. Mª Rosa Molas, a cargo de de Pirotecnia Zaragozana, de Zaragoza. Colabora: Bricomart.

17:00h. En la Plaza de Toros se lidiarán seis toros de la ganadería de J. Pedro Domecq para los diestros Morante, Emilio de Justo y Pablo Aguado.

17:00h. Espectáculo FAMM en Plaza del Botánico Calduch junto a la Gaiata 1 con la actuación de Vertical.

17:15h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 2 Fadrell.

18:00h. En el teatro del Raval, el grupo de teatro “Escena trama” pondrá en escena la comedia en 3 actos “La casa de los 7 balcones” de Alejandro Casona. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:00h. En el Centro Cultural La Marina del Grao, el grupo de teatro “Brau Blocau”, pondrá en escena la obra “Las cosas extraordinarias” de Duncam McMillan. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

18:30h. Desfile de animación (Desfile de animación, teatro de calle y música). Itinerario: calle Gobernador, Guitarrista Tárrega, Plaza Fadrell, Avenida Casalduch hasta esquina con Avenida de Burriana. Patrocina SIMETRIA.

20:00h. Mostra Folklòrica en la plaza Huerto Sogueros a cargo del Grup Ramell. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

20:00h. XXI Muestra de Música y Folklore Regional en la plaza Sta. Clara con la participación de la agrupación de coros y danzas de Zarandona (Murcia). Organiza la casa de la región de Murcia de Castelló y la federación de casas y centros regionales de España en Castellón. Patrocina: Cajamar Caja Rural (Grupo Cooperativo Cajamar).

20:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 15, Sequiol.

20:00h. Espectáculo FAMM en la calle Isla de Baleato junto a la Gaiata 19 con la actuación del Ballet “Llum d ́Orient”.

20:30h. Sobre la fachada de la Concatedral, proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”, proyectándose de nuevo a las 21:00h, 21:3h, 22:00 h, 22:30h y 23:00h. Patrocina: UBE.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

20:45h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 19, La Cultural.

21:00h. Mascletà mixta nocturna en el recinto de mascletàes (Primer Moli) a cargo de Pirotecnia Hnos. Sirvent de Alicante. Colabora: Bricomart.

22’00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. En la plaza Mayor actuación de Valiente Bosque.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

SÁBADO 26 DE MARZO

10:00h XXXII Campeonato Mundial de Boli, semifinales en el parque de Jocs Tradicionals (Segon Molí). Organizan: Federación de Collas de Castellón y la Colla Xupla Xarcos. Colabora: Patronat de Festes y Patronat d`Esports.

10:00h a 17:00 h. Hípica: LVII Concurso Nacional de Salto magdalena 2022 en el Poni Club Castellón, Organiza: Poni Club Castelló. Patrocina: Patronat d’Esports, Diputación Provincial, Consellería de Cultura Educació i Esport.

10:30h. Primera parte de la Ofrenda de Flores a la Mare de Déu de Lledó en su Basílica, con salida desde la plaza María Agustina, que recorrerá la avenida del Lledó hasta la Basílica. Confección por todos los participantes de una composición floral.

11:00h. Maratón Magdalena Festa Plena de Cubbá. Esquina Avda. Hermanos Bou con la ronda de Circunvalación. Apta Vital Esport.

12:00h. VII Trobada de Muixerangues de Castelló en la explanada del Palau de la Festa. Organiza: Conlloga Muixeranga de Castelló y Institut Valencià de Cultura, participan Muixeranga de Barcelona y Nens de Vendrell. Collabora: “Ajuntament de Castelló”.

12:30h. Recepción oficial a las Reinas de los pueblos de la provincia por el Excmo. Ayuntamiento.

14:00h. Sexta jornada del XXVI Concurso de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en la calle Sta. Mª Rosa Molas, a cargo de Pirotecnia Peñarroja de la Vall d’Uixó Colabora: Bricomart.

16:00h. Homenaje a la Gente Mayor en el centro cultural La Marina del Grao con las actuaciones de Luis Escudero (Tributo a Manolo Escobar) y Miki Dkai (humorista).

17:00h. Tercer campeonato de Morra “Ciutat de Castelló” en la calle Campoamor.

17:00h. Segunda parte de la Ofrenda de Flores a la Mare de Déu del Lledó en su Basílica, con salida desde la plaza Mayor, que recorrerá las calle Arcipreste Balaguer, Mayor, plaza María Agustina y avenida de Lledó hasta la Basílica. Confección por parte de todos los participantes de una composición floral.

17:00h. En la Plaza de Toros se lidiarán seis toros de la ganaderia de Domingo Hernández para los diestros El Juli, Roca Rey y Tomas Rufo.

17:00h. Superliga masculina2 Voleibol . C.V. l’Illa Grau – C.V mediterráneo Castellón. Pabellón Ciudad Deportiva.

17:00h. Balonmano femenino. División de Honor Plata. C.D. Balonmano Castellón – OAR Gracia Sabadell. Pabellón Fernando Úbeda.

17:00h. 2ª división nacional Fútbol sala femenino. Feme Castellon C.F.S – Ripollet. Pabellón Chencho.

17:30h. Futbol sala Masculino 2ª división. Bisontes Castellón – UMA Antequera. Pabellón Ciutat de Castelló.

18:00h. En el teatro del Raval, el grupo de teatro “Baladre” pondrá en escena la obra “El Porter” de Remei Sànchez i Vicente Revolledo. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

19:00h. Espectáculo FAMM en sector Gaiata 12, en la Plaza de la Panderola del Grau con la actuación de la compañía Splai Teatre que o frecerá el espectáculo “Magdalena ja ha arribat” con la participación del grupo “Coros y Danzas San Pablo de Albacete”. Colabora Centro de Castilla-La Mancha de Castelló. Patrocina: Cajamar Caja Rural (Grupo Cooperativo Cajamar).

19:30h. 1ª División Nacional Voleibol Femenino. UBE L’Illa Grau – C.V.Gavà. Pabellón Ciudad Deportiva.

20:00h. Baloncesto Liga Femenina 2. Fustecma Nou Basquet Femení Castelló – U.E.Mataró. Pabellón Fernando Úbeda.

20:00h. Sobre la fachada de la Concatedral, proyección del videomapping “Nits de llum, el espectáculo del 75 aniversario”, proyectándose de nuevo a las 20:30h, 21:00h, 21:30h, 22:00h, 22:30h y 23:00h. Patrocina: UBE.

20:00h. Visita de las Reinas de las fiestas y sus Cortes de Honor a la Gaiata 12 el Grao. Al finalizar, en el puerto pesquero (calle Treballadors de la Mar), Mascletà Multicolor a cargo de Pirotècnia Turis (Tercer clasificado en el concurso de mascletàs Ciudad de Castelló de la Magdalena 2019).

20:30h. Mostra Folklòrica en Huerto Sogueros a cargo de la Associació Cultural Atzavara Grup de Ball. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

22:00h. En Huertos Sogueros Mostra Cant d’estil a cargo de la Mostra folklórica A. Can d’Estil de Castelló. Patrocina: Fundación Dávalos-Fletcher.

22:00h. Castillo de fuegos artificiales en el parque del Auditorio a cargo de la pirotecnia Pibierzo. Patrocina UTE saneamiento Urbano Castelló.

22’00h. Actuaciones en el Zoco de los Moros d’Alqueria en la calle Cervantes.

23:00h. En la plaza Mayor Tributo a Ana Belén, Victor Manuel, Miguel Rios y Joan Manuel Serrat de “Con mucho gusto 25 aniversario”.

23:00h. En el recinto de conciertos actuación de Omar Montes y Djs.

Omar Montes, una de las grandes atracciones de la Magdalena 2022.

23:00h. Actuaciones musicales en todos los sectores gaiateros de Castelló.

23:30h. Verbena en la plaza de las Aulas. Organiza Colla del Rei Barbut.

23:45h. Verbena en la calle Luis Vives. Organiza Colla Bacalao.

DOMINGO 27 DE MARZO. MAGDALENA VITOL

08:00h. XXXX Gran concurso de pesca marítima con caña ‘Magdalena 2022’. En los acotados del Puerto de Castelló (hasta las 13.30 h). Al finalizar, entrega de premios. Organiza: Sociedad Deportiva Sport Pescador

10:00h a 17:00 h. Hípica: LVII Concurso Nacional de Salto Magdalena 2022 en el Poni Club Castellón, Organiza: Poni Club Castelló. Patrocina: Patronat d’Esports, Diputación Provincial, Consellería de Cultura Educació i Esport.

10:00h. Final del XXXII Campeonato Mundial de Boli, parque de Jocs Tradicionals (Segon Molí), al finalizar, entrega de trofeos. Organizan: Federación de Collas de Castellón y la Colla Xupla Xarcos. Colabora: Patronat de Festes y Patronat d`Esports.

11:00h. Concierto extraordinario Magdalena 2022 a cargo de la Banda Municipal de Castelló en la plaza Mayor. Patrocina: MGS Seguros.

11:00h. En la plaza de Toros Concurso de Nacional de Recortes con 6 toros de Garcigrande. Organiza Medetauro.

11:00h. Trobada Juvenil de Dansa en la plaza Huertos Sogueros.

12:00h. BBVA 5K – “Volta a Peu” a la ciudad de Castellón, XX Trofeo Luis Adsuara. Distancia: 5km. Salida C/ Zaragoza y meta en la avda. Rey D. Jaime I. Al finalizar, entrega de trofeos. Organizado por Runner ́s Home. Colaboración: Patronato Municipal de Fiestas

y Patronato Municipal de Deportes.

12:30h. XLVI Concurso de paellas en Sant Francesc de la Font. Organiza: Germandat dels Cavallers de la Conquesta

14:00h. Séptima jornada del XXVI Concurso de mascletàes ‘Ciutat de Castelló’ en la calle Sta. Mª Rosa Molas, a cargo de Pirotecnia Martí de Borriana. Colabora: Bricomart.

16:00h. XIII Campeonato Mundial de Boli Infantil, semifinales y finales en el Patronat Municipal d’Esports. En finalizar, entrega de trofeos. Organiza: Associació Cultural “Boli Infantil Castelló”. Colaboran: Patronat de Festes, Patronat d`Esports.

17:00h. Dansà infantil en la plaza Huertos Sogueros.

17:00h. En la Plaza de Toros se lidiaran seis toros de la ganadería Jandilla para los diestros, Morante, Manzanares y Juan Ortega.

17:00h. Fútbol 2ª División Nacional Femenina. C.D.Castellón – Córdoba CF.

19:00h. Entrega el XXX Masclet d’Argent de la Colla A Mitges, premio a la mejor mascletà de la Magdalena 2022, en el local de la Asociación Moros d ́Alqueria situada en la calle Galicia, 14.

20:30h. Actuación de Dj en plaza Tetuan. Organiza Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

20:30h. Desfile Final de Fiestas, con inicio en la avenida Rey Don Jaime (Correos). Recorrido: Colón, Enmedio, Gasset, Mayor, Arcipreste Balaguer y Plaza Mayor.

¡Al finalizar, Corre la traca! Gran traca final, a cargo de Pirotecnia Reyes Martí de Burriana, que partiendo de la plaza Mayor, recorrerá las calle Vera, Gasset, Puerta del Sol, Ruiz Zorrilla, Av. Rey Don Jaime, San Vicente, Ronda Mijares, Zaragoza, Colón, Enmedio, Puerta del Sol, Trinidad, Ximenez, Pza. de la Paz, Mayor, Pza. Maria Agustina, Sanahuja, San Roque, San Félix, Enmedio, Colón hasta el Fadrí. Con remates pirotécnicos en La Farola, Puerta del Sol, y Plaza Mª Agustina. Patrocina Maquiver SLU. A continuación, tradicional Magdalena Vítol en la plaza Mayor.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: