La Generalitat presenta el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia amb una inversió de 235 milions d’euros

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha presentat el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia previst per als pròxims anys, que comptarà amb una inversió de 235 milions d’euros.

Arcadi Espanya ha explicat que “amb aquest programa de millores es disminuiran els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa, donant resposta a demandes històriques de les persones usuàries de Metrovalencia”.

Al seu torn, el conseller ha detallat que amb aquest conjunt d’actuacions “s’augmentarà la capacitat de transport i es dóna un pas fonamental per consolidar el servei que ofereix Metrovalencia, com una alternativa real a l’ús de vehicle privat”

El nou pla s’ha presentat aquest matí de manera telemàtica, a través d’Twitch, als 37 municipis i ciutats per les quals circula la xarxa de metro i tramvia a València i a les persones usuàries que han pogut connectar en directe. En total, durant l’emissió, 100 persones han pogut intercanviar preguntes amb el conseller i amb membres de l’equip directiu de Ferrocarrils de la Generalitat Valencianana (FGV). La presentació ha comptat amb la presència de la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato.

Inversió prevista

Per fer possible aquesta millora sobre l’actual oferta de transport de la xarxa de metro i tramvia, es destinaran més de 235 milions d’euros a noves actuacions tècniques i incorporació de nous tramvies.

De la quantitat anunciada, més de 90 milions d’euros s’invertiran en les línies de metro per desdoblar trams de via única; augmentar els punts d’escapament i encreuament en diferents trams en superfície; suprimir passos a nivell, i modernitzar enclavaments i sistemes de protecció de trens.

La inversió en la xarxa tramviària ascendeix a més de 127 milions d’euros i comprèn l’adquisició de noves unitats; l’ampliació de l’bucle de la zona del Cabanyal-Canyamelar; la prolongació de les andanes actuals; la instal·lació de noves fuites i enclavaments; i la modernització dels sistemes de protecció i control de tramvies.

“Les primeres actuacions, que ja estan en procés de planificació i redacció de projecte, s’iniciaran el 2022, perquè en 2023 les persones usuàries de Metrovalencia puguin apreciar les primeres millores” ha explicat el conseller.

El conjunt d’actuacions anunciades permetran reduir considerablement les freqüències de pas, en diferent mesura, en la totalitat de la xarxa en superfície, de manera que lògicament també es reduiran de manera considerable els temps d’espera en el tram subterrani de Metrovalencia.

En alguns trams, com l’Eliana-Empalme, s’aconseguirà una important reducció dels temps de pas, a l’fixar una nova freqüència de 12 minuts. La freqüència actual en aquesta zona era de 30 minuts de Paterna a l’Eliana i de 15 minuts d’Empalme a Paterna. Així mateix, en el tram entre Torrent i Picassent es reduiran els temps d’espera en 18 minuts, de manera que es permetrà donar un millor servei a les persones residents i que treballen a la zona.

Cal recordar que en els últims anys Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha millorat els serveis i freqüències de pas en els mesos de juliol i en els dies laborables de les setmanes de les festes nadalenques. A més, s’ha posat en servei l’horari nocturn, interromput per la pandèmia de COVID-19 des de març de 2020.

Nou bucle tramviari

Una de les principals actuacions previstes a la xarxa tramviària per fer possible aquest nou pla de freqüències és l’ampliació en el bucle de la zona del Marítim de les Línies 4 i 6 de Metrovalencia, a l’objecte de millorar el servei d’aquest mitjà de transport en la ciutat de València.

D’aquesta manera, es modificaria el recorregut dels tramvies per la zona marítima per millorar les freqüències de la connexió dels barris d’Orriols, Malva-rosa i el Cabanyal / Canyamelar amb el traçat de metro, a partir de l’estació de Marítim- Serradora. Amb aquesta millora, la freqüència de pas mitjana prevista serà d’aproximadament 7,5 minuts, enfront dels 10 o 20 minuts actuals, depenent del punt d’origen i destinació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: