Bravo acorda amb l’empresariat potenciar l’agilització dels tràmits administratius per facilitar la recuperació després de la COVID-19

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha acordat amb la direcció de la Confederació Empresarial Valenciana potenciar l’agilització dels tràmits administratius per facilitar la recuperació econòmica després dels estralls causats per la COVID-19 en el teixit econòmic valencià.

Així s’ha decidit en la comissió de seguiment de el Pla Agilitza fruit de l’conveni de col·laboració entre la Generalitat i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que s’ha reunit aquest dimarts.

Aquest conveni va néixer per donar suport a el teixit empresarial i productiu de la Comunitat Valenciana mitjançant la modernització, racionalització i simplificació dels procediments administratius i ajudar així a reduir els costos administratius d’explotació de les activitats mercantils i millorar la competitivitat de les empreses.

Tal com ha assenyalat la consellera, “si aquesta iniciativa ja era important abans de la pandèmia, ara ho és molt més i, per això, l’Administració i els empresaris valencians ens anem a enfrontar junts a el desafiament de sostenir l’economia i garantir la competitivitat de les empreses mentre salvaguardem la salut i el benestar de la ciutadania “.

En aquest sentit, s’ha consensuat amb la CEV, el president, Salvador Navarro, ha participat en la trobada, impulsar plans Agilitza en les àrees d’Urbanisme, Qualitat i Educació Ambiental i en la d’Instal·lacions Industrials. A el mateix temps, es potenciarà l’Oficina de Simplificació Administrativa (OSA) com a eina virtual que oferirà informació pública i detallada de cada procés de simplificació acceptat i el curs de la seva execució, amb els seus indicadors de procés.

També actuarà com la finestreta única empresarial, on es recolliran tots els tràmits que uneixen el sector empresarial amb la Generalitat, que inclourà al seu torn un cercador que faciliti la gestió de l’tràmit i que guiarà fins a la seva tramitació telemàtica.

A més, l’OSA posarà a disposició dels empresaris una carpeta al núvol on cada empresari podrà compartir tots els documents personals que es poden requerir en qualsevol procés amb l’administració, i donarà permís d’accés als organismes públics que desitgi. D’aquesta manera, un cop compartits, no haurà de presentar-los novament davant qualsevol procés a què es presenti en el futur.

La consellera ha destacat que tots aquests avenços estan dissenyats per avançar en els projectes i modernització administrativa perquè la Generalitat no sigui “un obstacle, sinó la porta per facilitar l’activitat emprenedora”.

Per la seva banda, el president de la CEV ha explicat que les càrregues administratives, l’excés de burocràcia o la manca d’homogeneïtat entre la normativa de les diferents administracions “no poden ser una barrera per emprendre, invertir o prendre decisions empresarials” perquè “la manca d’agilitat no només perjudica les empreses, també juga en contra de l’Administració, que deixa d’ingressar els impostos dels projectes paralitzats “.

“Cal aconseguir més agilitat en tots els àmbits. Els temps han de escurçar per evitar que les decisions quedin obsoletes per un canvi de conjuntura o que no aconseguim la màxima eficiència en la gestió dels fons europeus”, ha conclòs Navarro.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: