La Generalitat amplia el pressupost, millora les condicions i agilitza els tràmits del Pla Renhata 2018

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat aquest dijous les principals novetats de la propera convocatòria dels ajuts de reforma d’interior Pla Renhata 2018. En aquest sentit, ha assegurat que el Pla Renhata 2018 ” compta amb més pressupost per a aquests ajuts, es milloren les condicions d’accés i s’agilitzen els tràmits administratius per sol·licitar les subvencions “. Així ho ha explicat durant la jornada de rehabilitació que ha organitzat la Generalitat en el marc de Cevisama, la fira internacional de ceràmica que se celebra aquests dies a Fira València.

Entre les millores introduïdes en aquesta segona convocatòria, Salvador ha subratllat que “s’ha augmentat el pressupost en passar de tres milions en l’anterior convocatòria a 5,5 amb possibilitat d’ampliació, el que permetrà arribar a més gent i que més famílies puguin millorar les condicions de les seves llars “i ha indicat que s’espera que més de 1.500 unitats familiars puguin beneficiar-se d’aquest Pla que té” una clara vocació de generar espais de col·laboració públic-privat “.

“La primera convocatòria d’aquests ajuts que de forma pionera va llançar la Generalitat el 2017 va ser tot un èxit i es van superar les expectatives”, per això, entre les novetats també destaca que “les obres que van quedar sense subvenció per manca de pressupost en l’edició passada podran optar de nou a rebre-la aquest any “, ja que, les obres susceptibles d’ajuda seran totes aquelles acabades entre el 18 de maig de 2017 i el 30 de juny de 2018.

A més, s’han millorat les condicions perquè enguany s’inclou també una subvenció bàsica d’un 5% per a pagar els treballs tècnics previs a tots aquells que compleixin els requisits. Aquesta subvenció bàsica es completarà amb la subvenció addicional que s’obtindrà en funció de la baremació fins a un màxim del 35% de l’obra i 4.200 euros.

També s’han facilitat, com ha indicat la consellera, les condicions d’accés per a persones amb diversitat funcional, ja que, s’elimina el pressupost mínim d’obra en els casos en què la discapacitat sigui igual o superior a 50% o es tracti de persones majors de 75 anys.

Finalment, es simplifiquen els tràmits administratius perquè el 2017 hi havia dues fases de tramitació i ara es millora aquest procediment amb una única fase de sol·licitud i final de l’obra.

Efecte multiplicador de les ajudes

Durant la seva intervenció en aquestes jornades dirigides al sector, la consellera ha destacat l’efecte multiplicador d’aquests ajuts perquè “una inversió de l’administració autonòmica de tres milions d’euros en 2017 ha suposat un impacte econòmic global de 12 milions d’euros que han beneficiat el sector i han contribuït a millorar la qualitat constructiva de 863 habitatges de la Comunitat “. En augmentar el pressupost en 2018 es preveu que l’impacte econòmic sigui molt més gran fins arribar als 17,5 milions d’euros.

Cal recordar que aquestes ajudes van dirigides a les famílies per a la reforma de cuines, banys i obres d’accessibilitat, és a dir, dirigides a gairebé un milió i mig d’habitatges principals existents a la Comunitat. “La rehabilitació i la regeneració urbana són i seguiran sent clau en la recuperació econòmica del sector de la construcció, i per això l’esforç per part de la Generalitat està sent clar”, ha indicat.

En aquest sentit, la consellera ha desgranat tots els ajuts que ha impulsat la Generalitat en matèria de rehabilitació com les ajudes vinculades al Pla Estatal d’Habitatge o les àrees de regeneració urbana (ARRUS) i ha exigit al Govern d’Espanya que publiqui quan abans el nou Pla Estatal d’Habitatge i incorpori ajudes de reforma d’interior com les que ha posat en marxa la Generalitat.

Finalment, en aquesta jornada s’han presentat els recents instruments creats per la conselleria com són les Directrius per a una Estratègia en Regeneració urbana, i l’VEUS, Visor d’Espais Urbans Sensibles, que “no només ens ajudaran a fer el diagnòstic de la realitat de les nostres ciutats i pobles, sinó a com poder executar iniciatives i actuacions per revitalitzar i recuperar els nostres barris i ciutats “, ha conclòs Salvador.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: