La Generalitat posa en servei el nou enclavament de l’Alfàs de Pi de el TRAM d’Alacant

La Generalitat ha posat en servei el nou enclavament electrònic al baixador de l’Alfàs de Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació, executada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha comptat amb un pressupost de 1.194.425,20 euros, IVA inclòs.

Fins ara, el baixador de l’Alfàs de Pi no disposava de cap sistema de senyalització ferroviària, de manera que aquesta actuació es va considerar en el seu moment necessària per part de FGV per homogeneïtzar aquest punt amb la resta de la Línia 9, que es troba en ple procés de modernització.

Per la seva situació estratègica, el nou equipament permet augmentar la capacitat de circulació entre Benidorm i Dénia, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, aconseguint així més regularitat i puntualitat en el servei.

Juntament amb aquests treballs, FGV ha actualitzat les funcions de sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), intervenció valorada en 514.386,23 euros, IVA inclòs, perquè el nou enclavament capti tots els senyals de el dispositiu instal·lat.

En l’actualitat, aquest baixador està en obres a l’executar-se el projecte de remodelació d’andanes, previst en diferents estacions i parades de les línies 1 i 9 de l’TRAM d’Alacant. Els treballs previstos es realitzen amb la finalitat d’adaptar aquestes instal·lacions als nous trens duals.

Aquestes intervencions s’emmarquen dins de les que està impulsant la Generalitat a la Línia 9, per modernitzar el conjunt de les instal·lacions entre Benidorm i Dénia i equiparar la seva condicions a la resta de la xarxa de l’TRAM d’Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: