La Generalitat posa en funcionament el nou pont sobre el barranc de Xiva que millorarà la mobilitat i els accessos a Torrent

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que la posada en funcionament del nou pont sobre el barranc de Chiva suposarà per a Torrent, “una millor mobilitat, amb menys embussos i més seguretat tant per a vehicles a motor com per a maneres més sostenibles amb la creació de carrils ciclopeatonals”.

Acompanyat per l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, el conseller ha fet un seguiment de la finalització d’aquesta obra, que ha comptat amb una inversió de la Generalitat de 4,3 milions d’euros, i respon a un compromís del president de la Generalitat , Ximo Puig, amb la ciutadania de Torrent.

Com ha destacat Arcadi Espanya, aquest pont “suposa una millora substancial de la mobilitat al nucli urbà i als accessos a Torrent, permetrà un estalvi en quilòmetres per accedir a urbanitzacions dels voltants, i descongestionarà de trànsit el nucli urbà”.

A més, ha subratllat que “no només és una obra per facilitar la mobilitat del vehicle privat, sinó també per a vianants i ciclistes que comptaran amb un carril ben ampli i segregat de la ruta del trànsit rodat”.

En definitiva, “aquesta obra millora la connectivitat i la qualitat de vida dels veïns i veïnes, tant dels que van amb cotxe com amb bicicleta o caminant, i malla tot allò que és la ciutat de Torrent d’una forma més sostenible i més segura”.

El nou pont sobre el barranc de Chiva, que resol la manca de connexió directa de Torrent amb el Distribuïdor Sud, uneix la rotonda existent a l’enllaç de la intersecció del distribuïdor amb la ronda est d’Alaquàs i la rotonda situada al nord-oest de la localitat a la CV-406.

L’estructura té una longitud total de 90,00 metres i l’amplada del tauler és de 22,00 metres que es reparteix en dues calçades de 6,00 metres cadascuna, dotades de vorals, mitjana de separació entre calçades, carril bici de 3 ,00 metres d’amplada i vorera. S’ha refet l’accés a l’EDAR de Torrent que coincideix amb la reposició del carrer de la Pila. El vial de connexió té una longitud de 300 metres

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: