La Generalitat posa a la disposició dels grans productors agrícoles 10 milions d’euros per emprendre noves inversions

La Generalitat ha posat a disposició dels grans distribuïdors de productes agrícoles una línia de suport financer dotada amb 10 milions d’euros amb l’objectiu de facilitar-los “el desenvolupament i la posada en marxa de noves inversions durant aquest any per avançar en formes de producció més sostenible, rendibles i competitives”.

De fet, tal com han confirmat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, a través d’aquesta línia els productors agrícoles podran ampliar-ne i renovar-ne les instal·lacions, maquinària i equips, així com finançar el desenvolupament o adquisició d’actius intangibles o participacions empresarials “que els permeti créixer i ampliar els seus negocis”.

“A través de l’IVF volem posar a disposició d’un sector clau per a la nostra economia totes les facilitats de finançament possible, permetent millorar el seu procés productiu, reduir costos, augmentar la seva rendibilitat i guanyar en sostenibilitat a través de nova maquinària i processos productius” , ha apuntat sobre això el conseller d’Hisenda, que ha incidit que “des de la Generalitat estem treballant per atendre les necessitats específiques de tots els grans sectors econòmics, per avançar i garantir la generació de riquesa i la creació d’ocupació a la Comunitat” .

Per part seua, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha indicat que la posada en marxa d’aquesta línia de finançament, “permet atendre millor les necessitats de les centrals hortofructícoles de la Comunitat Valenciana, que fins ara tenien majors dificultats d’accés a la finançament”.

De fet, tal com ha apuntat, el tram no reemborsable per garantir un ajut directe als beneficiaris suposarà una transferència d’un milió d’euros de la direcció general de la PAC a l’IVF. “Aquesta iniciativa completarà, a més, la resta de línies de suport a la inversió empresarial agroalimentària de què ja disposa la Conselleria d’Agricultura”, ha indicat Mollà.

Fins a 5 milions per operació

Els sol·licitants d’aquesta línia de finançament, articulada a través de l’IVF, podran sol·licitar finançament per un import de fins a 5 milions d’euros, que inclouran un ajut directe o tram no reemborsable de fins a un 10% de l’operació aprovada, per la qual cosa podrà assolir els 500.000 euros.

El tram no reemborsable ha estat finançat mitjançant subvenció de la Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb una dotació inicial dun milió deuros.

Per poder optar a aquestes operacions de finançament, les empreses han de tenir el codi d’activitat o CNAE 4631 “Comerç a l’engròs de fruites i hortalisses”, estar considerada gran empresa, tenir una antiguitat mínima de cinc anys i tenir almenys un establiment o sucursal dactivitat a la Comunitat Valenciana.

Entre els elements d’inversió que es poden subvencionar a través d’aquesta línia hi ha -entre d’altres- l’adquisició o els condicionaments de terrenys agrícoles; la construcció, l’adquisició o l’adequació de naus i locals per al desenvolupament de la seva activitat; així a construcció d’instal·lacions d’energia renovable per augmentar l’eficiència energètica de les plantes.

“Necessitem que les nostres plantacions adquireixin, en línia amb el que estableix la PAC, una mida més gran, per aconseguir ser més competitius i avançar en el nostre procés d’internacionalització i augmentar les nostres exportacions”, han apuntat el conseller i la consellera.

Igualment, es poden finançar la digitalització i l’adquisició de nova maquinària i equips, més competitius o la inversió en actius intangibles com la despesa en R+D+i o propietat indústria, entre d’altres.

Podran presentar-se sol·licituds a través del web de l’IVF (prestamos.ivf.es) fins al proper 1 de desembre de 2022.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: