La Generalitat llança la línia Reactiva amb 170 milions per garantir la liquiditat de les empreses davant de l’increment de costos energètics

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que els propers dies la Generalitat Valenciana, a través de l’IVF, posarà a disposició de tot el teixit productiu una nova línia de finançament, dotada amb 170 milions d’euros, amb el objectiu de garantir operacions de circulant i liquiditat a les empreses de la Comunitat Valenciana davant del procés inflacionista i d’augment dels costos de producció que pateixen “sectors clau del nostre teixit productiu”.

“La nova convocatòria, adreçada especialment al sector turístic, hotels i hostaleria, a la indústria manufacturera, al transport, al comerç i als serveis, té com a finalitat donar suport a les empreses davant l’increment dels costos energètics i de producció, i ajudar-los a fer front als nous reptes econòmics a què ens enfrontem després de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna”, ha explicat el conseller d’Hisenda.

Arcadi Espanya ha incidit que “igual que la Generalitat va estar al costat del teixit productiu per fer front a l’impacte de la COVID, ara tornem a reeditar una línia de finançament bonificat que ha tingut gran acceptació entre les empreses, per fer front a les conseqüències derivades de la guerra d’Ucraïna”.

D’aquesta manera, la nova línia Reactiva, a la qual podran accedir des de persones autònomes a grans empreses, inclourà un ajut directe o tram no reemborsable de fins al 20% de l’import sol·licitat que les companyies no hauran de tornar. A més, inclou un interès reduït de l’1,5% a tipus fix per evitar que previsibles pujades de tipus perjudiquin els negocis.

“El turisme i la restauració, tan fonamentals en l’economia alacantina, així com el transport, el comerç i la indústria manufacturera com el calçat, el plàstic o l’agroalimentària seran alguns dels sectors més beneficiats amb aquesta línia amb què busquem garantir-los una dosi extra de liquiditat i garantir-ne la viabilitat”, ha indicat Arcadi España, després d’assenyalar que “el suport de la Generalitat a les nostres empreses és sinònim de generació d’activitat, de riquesa i, per tant, de llocs de treball, que és nostra principal preocupació”.

“La inversió i el suport que avui donem i garantim a les nostres empreses serà la feina de demà” ha apuntat Arcadi España qui per això ha incidit que “la pujada de tipus d’interès o la fi de les mancances dels ICOS que es van aprovar en el marc de la COVID feien imprescindible que des de la Generalitat adaptéssim les nostres línies a les necessitats de cada empresa i de cada territori”.

De fet, com ha apuntat el responsable d’Hisenda, les operacions disposaran d’un termini de carència de dos anys i un termini de devolució de les operacions de circulant i d’inversió que es podrà estendre al llarg de 10 anys.

Tot i això, com a novetat en aquesta línia, les empreses beneficiàries tindran també la possibilitat d’accedir al finançament en la modalitat de préstecs Bullet. En aquesta opció, el capital del préstec es reemborsa al final de la seva vida útil, que serà de quatre anys, per la qual cosa durant aquest temps la companyia podrà comptar amb la totalitat del finançament i tornar únicament els interessos “garantint-los a les empreses que en un moment d‟incertesa com l‟actual disposin de tots els recursos que necessitin”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de la nova línia Reactiva per a capital circulant de l’Institut Valencià de Finances (IVF) que s’ha dut a terme a les instal·lacions d’Alacant Port. A l’acte també hi ha assistit director de l’IVF, Manuel Illueca, i el president del port, Julián López.

“El nostre repte ara és ser més eficients i propers i adaptar les operacions de finançament a les necessitats de lʻeconomia de cada territori”, ha assenyalat el conseller.

71 milions a la província d’Alacant el 2022

Durant la presentació, el conseller ha incidit que l’Institut Valencià de Finances “s’ha convertit ja en el principal instrument financer i l’eina més potent de què disposa la Generalitat per garantir la solvència i la liquiditat de la totalitat del nostre teixit productiu ” i ha posat com a exemple “l’important volum d’operacions aprovades fins ara en els primers sis mesos de 2022”.

“A la primera meitat de l’any s’han concedit més de 300 operacions de finançament per import de 221 milions d’euros, dels quals 70,74 milions, aproximadament el 32% del total, corresponen a Alacant”, ha assenyalat Arcadi España qui, no obstant això, ha apuntat que “aquesta xifra augmentarà considerablement a la província amb la nova línia Reactiva, ja que permetrà que nombroses empreses de mida petita, que són les que més dificultats d’accés i finançament poden registrar, comptin amb el suport de la Generalitat ”.

Treballem perquè l’IVF estigui al servei de totes les empreses i negocis de la Comunitat Valenciana amb independència de la seva grandària i circumstàncies econòmiques, finançant tant l’establiment de nous projectes o startups, com l’expansió d’altres ja consolidats i el suport dels que passen per dificultats”, ha explicat el conseller.

Campanya amb agents locals

Arcadi Espanya ha anunciat també que la Generalitat ampliarà la campanya de promoció de les seves línies d’ajuda, a través dels Agents de Desenvolupament Local i en col·laboració amb els ajuntaments de la Comunitat “per arribar a empreses i negocis de municipis cada cop més petits, com ja passa a Alacant, on actualment totes les comarques compten amb empreses finançades per l’IVF”.

“Per això, la Generalitat està formant els agents de desenvolupament local (ADL) amb l’objectiu que puguin donar a conèixer les subvencions i ajudar en la tramitació a les petites empreses i autònoms que requereixin del nostre finançament i no coneguin com fer-ho” , ha explicat el conseller.

Fins ara s’han signat convenis de promoció amb 51 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana i l’objectiu de la Generalitat és ampliar-ne la col·laboració “a la totalitat de petits i mitjans municipis de la Comunitat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: