Mazón es compromet a donar més estabilitat als concerts en totes les etapes educatives

El president del PPCV, Carlos Mazón, s’ha compromès a donar més estabilitat als concerts “perquè ningú no pugui atemptar contra la llibertat d’elecció a la Comunitat”.

Mazón ha traslladat aquest compromís a la reunió que ha mantingut amb representants de Feceval i Escoles Catòliques. “Donar més estabilitat als concerts no només a Primària sinó també a Infantil i Secundària”.

El president popular ha afirmat que amb el PP la llibertat dʻelecció estarà garantida perquè creiem en una xarxa dual on la concertada és complementària de la pública i no subsidiària. Si els ciutadans ens atorguen la seva confiança respectarem la demanda social a l’escolarització i recuperarem el districte únic, perquè creiem en el dret constitucional que tenen les famílies de poder triar el centre segons el tipus d’educació que vulguin per als seus fills”.

Carlos Mazón també ha manifestat la defensa pels concerts en etapes postobligatòries ja que “es tracta d’un dret consolidat en aquesta Comunitat. El TSJCV va obligar el Consell a tornar els concerts de Batxillerat a alguns centres, però encara segueixen sense rebre els diners algunes famílies. És evident que la supressió d’unitats concertades a Batxillerat no va atendre qüestions legals i tècniques, sinó criteris ideològics”.

Puig i Compromís utilitzen l’educació com una eina d’enginyeria social per crear un model d’escola únic. Si l’escola concertada ha aconseguit mantenir-se ha estat gràcies al fet que s’ha guanyat als tribunals tots i cadascun dels atacs sectaris del tripartit nacionalista, però aquesta actitud del Consell de Puig ha provocat molt de mal en atemptar contra la llibertat d’elecció i el dret de les famílies a escollir el tipus densenyament que volen”, ha afegit.

Mazón ha indicat que l’esquerra ha intentat acabar amb la pluralitat educativa en aquesta terra tractant l’escola concertada com un tipus d’educació residual que cal utilitzar-la només quan el públic no arribi. Puig ha suprimit unitats de Batxillerat, ha eliminat els auxiliars de conversa, no ha permès la formació del professorat de la concertada, ha acusat la concertada dʻirregularitats, de no tenir una fiscalització correcta o de manipular lʻescolarització. També va aprovar un decret de regulació dels concerts que atemptava contra la legalitat o una llei orgànica que no té en compte el criteri de la demanda social al?hora d?escolaritzar. Puig i Compromís han intentat eliminar un model educatiu que els impedeix continuar endavant amb la imposició de model d’escola única”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: