Colomer lliura el distintiu que acredita a Altea la condició de ‘Municipi Turístic’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el distintiu que acredita a la destinació la condició de Municipi Turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha mostrat el respecte a la corporació municipal d’Altea per superar totes les exigències del nou Estatut del Municipi Turístic, alhora que ha reconegut l’esforç de tot el teixit productiu local que pivota al voltant del turisme.

El titular de Turisme ha recordat que “per obtenir aquest reconeixement cal tenir una estratègia turística acceditada, programes de qualitat turística acreditada, dinàmiques de compromís amb la sostenibilitat i l’hospitalitat, a més d’òrgan de governança amb el sector, un compromís de combatre intrusisme, i preservar el producte turístic de primer ordre”.

Per part seva, Jaume Llinares, ha assenyalat que a Altea “compartim els criteris de totes les campanyes impulsades per la secretaria autonòmica de Turisme” com l’hospitalitat, la singuaritat, la sostenibilitat o la regeneració. A més, ha incidit que la premissa principal que persegueix l’ajuntament és tenir un “turisme de qualitat, que elegeixi Altea per la seva oferta diferent”.

La Comunitat Valenciana compta amb 17 destinacions amb el distintiu de Municipi Turístic, d’acord amb el nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel Decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

Concretament, els municipis turístics de la província de València que compten amb aquesta distinció són: la ciutat de València, Gandia, Cullera i Puçol; els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són: Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Oropesa del Mar i Morella; i de la província d’Alacant, són municipis turístics segons la nova regulació les destinacions de Benidorm, Campello, Calp, Dénia, Finestrat, Castell de Guadalest, Altea i Santa Pola.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: