La Generalitat llança ajudes per valor de 3 milions d’euros per al transport amb autobús per carretera per pal·liar els efectes de la inflació

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat una línia d’ajudes per valor de 3 milions d’euros per a persones treballadores autònomes, així com per a les empreses del sector del transport públic amb autobús per carretera de la Comunitat Valenciana afectades econòmicament per la crisi de la guerra d’Ucraïna.

Com ha assenyalat la consellera, des de la Generalitat “estem treballant per tractar de mitigar els efectes econòmics dels increments del preu dels combustibles i l’energia a les empreses i les persones treballadores autònomes arran de la invasió d’Ucraïna, mitjançant la concessió de ajudes directes”.

En aquest sentit ha afegit que, en aquest cas, “es tracta un sector capdavanter per a l’economia, gairebé 3.000 autobusos i més de 200 empreses realitzen serveis de transport discrecional de passatgers a la Comunitat Valenciana i, a més, té un especial protagonisme al transport públic i és essencial per a la mobilitat sostenible i descarbonització de les nostres carreteres”.

Així, aquests ajuts s’articularan a través d’un decret llei que aprovarà el Ple del Consell “aviat”. Segons ha explicat Torró, “per la urgència que requereix tramitar aquests ajuts per al sector i per l’elevat nombre de potencials persones beneficiàries que es podran acollir, la seva tramitació requereix mesures àgils i de simplificació administrativa, és per això que s’aplicarà el procediment durgència en la concessió i la utilització de mitjans electrònics per a la seva tramitació”.

Així mateix, aquesta iniciativa de la Conselleria està en la línia de les mesures aprovades per la Comissió Europea i el Govern d’Espanya per recolzar l’economia després de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

A l’àmbit de la Comunitat Valenciana, es va publicar el Decret llei de mesures urgents en resposta a l’emergència energètica i econòmica originada a la Comunitat Valenciana per la guerra d’Ucraïna, validat per les Corts. En aquest decret llei es va anunciar un pla de xoc (Pla Reactiva), que incloïa ajudes complementàries a les aprovades pel Govern estatal per intentar compensar, temporalment, les empreses i persones treballadores afectades per l’alça dels costos energètics i dels combustibles.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: