Mínguez anuncia que es destinaran 2 milions d’euros a l’ampliació en 1.400 metres quadrats del Centre de Salut Integrat de Benicarló

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat el Centre de Salut Integrat (CSI) de Benicarló i ha anunciat per a principi del pròxim any la licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obra dels treballs d’ampliació que permetran dotar el centre amb 1.400 metres quadrats assistencials més.

Les obres d’ampliació preveuen la construcció d’un nou mòdul disposat en planta baixa i dues altures de manera que obtindran més espai les àrees d’Urgències, Rehabilitació, Pediatria, Medicina i Infermeria de Família, Odontologia i Treball Social, així com zones de descans, despatxos administratius, emmagatzematge i neteja.

Segons ha concretat el conseller, “el pressupost estimat per a l’execució d’aquestes obres ascendeix a 2 milions d’euros, dels quals ja s’han inclòs 800.000 en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2023”.

Centre de salut, consultes d’especialistes i urgències

El CSI de Benicarló atén una població d’uns 28.000 habitants que s’incrementen en l’època estival per la proximitat a nuclis turístics i compta amb tots els serveis assistencials d’un centre de salut convencional, a més d’albergar consultes d’especialistes i un punt d’atenció continuada-urgències.

D’aquesta manera, el CSI ofereix atenció en les especialitats d’Oftalmologia, Traumatologia, Rehabilitació i Pediatria Especialitzada en Lactància, a més de disposar d’una unitat de radiologia convencional, unitat de rehabilitació/fisioteràpia i unitat d’odontologia i odontopediatria. Quant a atenció primària, compta amb consultes de medicina de família, pediatria, infermeria de família, pediàtrica i de gestió de casos, àrea maternal i treball social.

Després de l’ampliació, el centre de salut augmentarà els espais assistencials dirigits a l’atenció de la població amb una nova consulta per a pediatria, medicina de família i infermeria en la zona d’urgències; tres noves consultes de medicina de família, altres tres d’infermeria, una d’odontopediatria, dues consultes polivalents i dos despatxos de treball social i gestió de casos en la primera planta, i dues noves consultes de fisioteràpia, gimnàs, boxs i vestidors per a rehabilitació, junt amb dues noves consultes per a especialitats mèdiques, en la tercera planta.

També es dotarà d’espais per a descans de les guàrdies, sales d’espera més àmplies, àrees d’esterilització i un ascensor per a connectar les diferents altures i garantir l’accessibilitat al centre.

“Durant els últims 10 anys aquest centre ha incrementat les consultes totals registrades en un 25 %, per la qual cosa donem resposta a una necessitat assistencial de la població de Benicarló i del Departament de Salut de Vinaròs”, ha explicat el conseller durant la visita al centre junt amb l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles; la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Vanessa Jorge; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, i el subdirector general d’Avaluació de la Gestió Assistencial, Ramón Limón.

L’equip humà del CSI de Benicarló està format per 77 professionals de diferents especialitats.

5,1 milions d’euros en el Departament de Salut de Vinaròs

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha recordat que “els pressupostos de Sanitat per a l’any 2023 inclouen una inversió de 5,1 milions d’euros per a millorar la sanitat pública en el Departament de Salut de Vinaròs, la qual cosa ens permetrà millorar les infraestructures sanitàries i ampliar els recursos assistencials”.

A més, Miguel Mínguez ha assenyalat que “s’està fent un important esforç per a incrementar el nombre de professionals en el departament. De fet, s’ha reforçat amb 112 places estructurals que permetran reforçar l’atenció sanitària de la població i respondre a les necessitats reals assistencials”.

Quant a les infraestructures, es durà a terme l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Vinaròs i la nova helisuperfície sanitària. A més, està previst en els pressupostos de 2023 el nou centre de salut de Vinaròs, el nou centre de salut de Forcall, el consultori de Càlig i l’ampliació del CSI Benicarló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: