El PPCS insta el Govern d’Espanya i el de la Comunitat a buscar solucions urgents després de disparar-se els concursos de creditors

El Partit Popular de la província de Castelló insta el Govern d’Espanya i el de la Comunitat Valenciana a buscar solucions urgents per al teixit econòmic després de duplicar-se els concursos de creditors a la província de Castelló durant el passat mes de juliol, última dada publicada i que vaticina la greu problemàtica que travessen les empreses a causa de l’increment generalitzat dels preus amb l’energia en primer terme.

El final de la moratòria concursal el 30 de juny passat ha disparat el nombre de concursos de creditors a la província de Castelló fins a registrar-se un total de 14 durant el mes de juliol, una xifra que suposa un 133% més que en el mateix període del any anterior, quan van ser sis. Per la seva banda, les dissolucions d’empreses van assolir la xifra de 35 a la província de Castelló durant el mes de juliol davant de les 27 registrades en el mateix període de fa un any, per la qual cosa els tancaments han augmentat un 30% en taxa interanual , segons l’Estudi sobre Concursos i Dissolucions realitzat per Informa D&B.

“Les dades de concursos de creditors i de dissolucions d´empreses demostren que el teixit econòmic de la província de Castelló necessita mesures reals i efectives per intentar mantenir l´ocupació i la riquesa”, alerta Pradas.

En aquest sentit, la senadora per Castelló i portaveu del PP a la província, Salomé Pradas, posa un èmfasi especial en la indústria ceràmica, locomotora industrial de la província de Castelló que genera al voltant de 16.000 llocs de treball directes i que està patint uns mesos d’infart. “Moltes empreses han optat per aturar producció i aprovar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) perquè no poden assumir el preu del gas, el cost del qual se situa en les últimes setmanes en una mitjana de 250 euros al mercat de referència per a aquesta indústria quan fa un any estava a 28 euros, cosa que suposa que el preu s’ha multiplicat per vuit en els darrers 12 mesos”, adverteix Pradas.

“El Partit Popular de la província de Castelló exigeix ​​al Govern ia la Generalitat que s’explorin totes les solucions que siguin necessàries perquè els consumidors gasintensius, com és el cas de la indústria ceràmica, puguin tenir un context cert i raonable”, indica la portaveu del PP a la província.

A més, la senadora per Castelló i portaveu del PP a la província, Salomé Pradas, recorda les últimes dades de l’atur relatives al mes d’agost que donen un complicat panorama, amb 842 aturats més que el mes anterior, mentre que l’afiliació ha caigut a 1.972 persones. “El PP de la província de Castelló es compromet a treballar per revertir una estacionalitat del sector turístic que provoca que l’agost hagi tancat amb 606 aturats més al sector serveis així com per atendre un sector industrial que ha sumat 200 nous aturats i que es ha vist abocat a aprovar 62 ERTE en què estan afectats 715 castellonencs”, explica Pradas.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: