La Generalitat injecta més de 16 milions d’euros del Resistir Plus al Baix Segura

La Generalitat ha injectat un total de 16,6 milions d’euros a empreses i persones treballadores autònomes de la comarca del Baix Segura a través dels ajuts directes del Pla Resistir Plus, amb què el Consell i el Govern central han buscat garantir la solvència i liquiditat de 1.043 negocis de la comarca afectats per l’impacte de la COVID-19.

En concret, la Generalitat ha destinat a les empreses i persones autònomes de la província d’Alacant més de 152 milions d’euros, cosa que significa gairebé la meitat (48,29%) dels 316,3 milions d’euros d’ajudes directes han concedit al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha confirmat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, que s’ha reunit aquest dimarts amb el director de l’Oficina del Pla Vega Renhace, Antonio Alonso, i directius de l’empresa Cervesas Especiales Alemanas SL (CERESA), dedicada a la distribució i importació de begudes, que ha estat beneficiada amb 200.000 euros del Pla Resistir Plus.

A més, el conseller ha visitat també a Daya Vieja l’empresa Patatas Beltran, una de les companyies espanyoles més potents del sector de la producció i la comercialització d’aquest tubercle.

El responsable d’Hisenda ha apuntat que Generalitat ha actuat davant de la crisi provocada per la COVID-19 amb ajudes directes al teixit empresarial per valor de 16 milions d’euros al Baix Segura i en el cas d’aquesta empresa que hem visitat, amb 200.000 euros que és el màxim que es podia sol·licitar”.

Així mateix, Arcadi Espanya ha explicat que la Generalitat “vol escoltar les demandes dels empresariats, com ara adaptar el sistema d’ajuts de la Generalitat per continuar recolzant el teixit productiu d’aquesta comarca, que ha demostrat una gran capacitat de resistència davant l’adversitat”.

El conseller ha detallat que a aquests ajuts podien optar persones autònomes i empreses de tots els sectors econòmics que s’haguessin vist afectades per la COVID-19 i, en particular, a la comarca del Baix Segura, un total de 647 expedients corresponen a negocis persones autònomes (el 19,69%) per un import total de 3.276.432 euros. Així mateix, les empreses que s’han beneficiat d’aquestes ajudes han estat de 392 (el 76,69% ​​de les ajudes de la comarca) per un import total de 12.763.036 euros.

Reunió amb l’alcaldessa d’Oriola

Posteriorment, Arcadi España ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gracia, en què s’ha abordat diverses qüestions d’interès per a la capital del Baix Segura, que està celebrant aquests dies les festes de la Reconquesta i de Moros i Cristians.

Durant la trobada, el conseller ha exposat a l’alcaldessa que Oriola que properament es faran unes jornades al municipi amb la participació del teixit empresarial per donar a conèixer tots els ajuts que ha posat en marxa la Generalitat.

Pel que fa als ajuts directes del Pla Resistir Plus, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha concedit un total de 3,9 milions d’euros a 184 empreses i persones autònomes d’Oriola.

Si s’atén la distribució de les ajudes per municipis del Baix Segura, el muntant més gran ha anat a parar a 268 empreses i persones autònomes de Torrevella, que han rebut un total de 4,2 milions d’euros.

Tot seguit, se situa Guardamar del Segura, on s’han ajudat 67 empreses i persones autònomes, amb un total d’1,5 milions d’euros; Pilar de la Horadada, amb 879.891 euros a 63 beneficiaris i beneficiàries i, finalment, entre les cinc poblacions que han rebut més quantia, es troba també Rojales amb 661.581 euros entre 35 empreses i persones autònomes.

Ajuts de 300 euros a persones autònomes

El conseller d´Hisenda també ha destacat que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) publica aquest dimarts el decret d´ajudes a treballadores i treballadors autònoms afectats per l´increment dels costos energètics derivats de la invasió d´Ucraïna per part de Rússia.

En concret, Arcadi España ha indicat que ara “tenim dues línies d’ajudes noves, una que es pot sol·licitar a partir d’aquest divendres fins al dia 22, que són 300 euros per a tots els autònoms que més afectats per la pujada de preus

“I també tenim una línia de l’IVF per ajudar les empreses a finançar el capital circulant, en condicions més avantatjoses que el que ofereix la banca comercial. Són dos instruments per continuar recolzant el sector productiu de la comarca davant d’aquesta crisi energètica provocada per la guerra a Ucraïna”, ha afegit el conseller.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: