La Generalitat inicia les obres de millora d’accessibilitat i seguretat en els passos entre andanes de l’estació de Seminari-CEU en Metrovalencia

La Generalitat ha iniciat les obres de millora en els passos entre andanes de l’estació de Seminari-CEU de Metrovalencia, amb l’objectiu d’incrementar les condicions de seguretat i accessibilitat d’aquests punts d’encreuament de vianants. A la de la Canyada, els treballs van començar al desembre, s’està ultimant l’actuació.

La inversió a realitzar per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a les dues instal·lacions, la primera a la Línia 1 i la segona en la Línia 2, ambdues de Metrovalencia, s’eleva a 335.511,02 euros, IVA inclòs.

Aquestes intervencions estan incloses en l’estudi de les condicions de seguretat i d’accessibilitat dels passos a nivell i els passos entre andanes de la xarxa de FGV a València, que contemplen com a prioritària la millora de l’accessibilitat i de la seguretat d’aquestes dues estacions . En ambdós casos les corporacions municipals han corroborat aquestes solucions.

En matèria d’accessibilitat, en les dues estacions s’ha realitzat un complet estudi de rampes, escales i obstacles, que suposarà el seu redisseny integral per facilitar el ple accés a tots dos andanes i des d’ambdós extrems. FGV ha previst nous tancaments, rebaix de voreres, execució de rampes, eliminació i / o ampliació de part d’escales fins a les noves rasants.

Amb les obres previstes es milloren les condicions de seguretat, a l’incorporar senyalització acústica i lluminosa, així com el condicionament de les zones de guiat de vianants, refugis, rampes, tancaments i escales.

En el pas entre andanes de Seminari-CEU, i per a la supressió de la banda Bétera, l’actuació més rellevant és la de l’enrasat continu de la vorera de la banda de el centre educatiu, elevant la ja existent.

Els treballs previstos també comprenen l’equipament i modificacions a realitzar tant en les Instal·lacions de Seguretat Ferroviària de les dues estacions, com en els sistemes de protecció de tren afectats pels nous passos a nivell de vianants.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: