La Generalitat finalitzarà aquest any les actuacions necessàries perquè la Línia 9 del TRAM d’Alacant arribi a Dénia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat a Dénia que la Generalitat completarà aquest any les actuacions necessàries per recuperar completament el servei ferroviari de la Línia 9 del TRAM d’Alacant entre finals d’aquest any i principis del següent per tornar a connectar la capital de la Marina Alta, amb Benidorm i Alacant.

El conseller Arcadi España ha realitzat aquest anunci a Dénia, després de comprovar les actuacions de tramviarització ja completades el passat estiu a la ciutat i després de visitar els antics tallers de l’empresa pública, fonamentals en la recuperació del servei i per avançar en un any la posada en servei prevista al principi. “El que hem aconseguit tècnicament és guanyar un any amb la reparació i l’ampliació d’aquests tallers, que permetran avançar la sortida del primer tren des de l’estació de Dénia”, ha declarat Arcadi España.

El conseller ha estat acompanyat de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, i de l’alcalde de la localitat, Vicent Grimalt.

“La Generalitat treballa per recuperar el servei ferroviari com més aviat millor i per això licitarà les obres de remodelació dels antics tallers de l’estació de Dénia, amb el que disposarem, com va avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de la infraestructura tècnica necessària per tornar a posar en marxa la Línia 9 fins a Dénia”, ha explicat el conseller.

Com ha assegurat Arcadi España, “es tracta d´una intervenció fonamental per als veïns i veïnes de Dénia i de tota La Marina, ja que amb la Línia 9 de nou en funcionament es recuperarà un servei indispensable per desplaçar-se de forma sostenible per motius laborals, administratius o de qualsevol altre tipus per la comarca”.

Així mateix, el conseller d’Obres Públiques ha destacat que “en els darrers anys, la Generalitat ha fet un gran esforç inversor a la província d’Alacant, ja que en total s’han destinat 150 milions d’euros per renovar i modernitzar la Línia 9 i anar-hi recuperant, de manera progressiva, la circulació ferroviària en diferents trams”.

Taller de Dénia

L’actuació prevista a l’edifici del taller de Dénia està pressupostada en 700.000 euros i contempla les obres i els treballs necessaris per a l’adequació de les instal·lacions, amb la finalitat que es puguin realitzar els treballs de revisió i manteniment dels nous trens duals a utilitzar a la Línia 9 del TRAM d’Alacant.

Aquests nous tallers permetran dur a terme les tasques de manteniment necessàries i està previst que estiguin en funcionament fins que es finalitzin les obres dels tres viaductes (Algar, Quisi i Mascarat), moment en què ja podrien circular els nous trens duals per tot el recorregut de la Línia 9.

Per fer possible el servei previst per a finals d’any, els trens actuals de la línia circularan entre Benidorm i Teulada i, des d’aquesta estació, s’haurà de fer un transbordament als nous trens duals electrodièsel, que no suposarà temps addicional d’espera, per acabar el recorregut i arribar a Dénia. Aquest transbord és imprescindible per accedir a Dénia, el traçat del qual ja està tramviat. Actualment per aquest traçat no podrien circular els trens dièsel emprats a la primera part del recorregut a causa de motius tècnics i d’accessibilitat.

Treballs de tramviarització

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana va completar el mes d’agost passat els treballs de tramviarització que, en coordinació amb l’Ajuntament d’aquesta localitat, han permès també condicionar dues noves parades al llarg del traçat tramviari, que finalitza a l’estació de Dénia.

En aquest sentit, el conseller Arcadi Espanya ha explicat que “amb aquesta actuació s’aconsegueix que una avinguda important per a la ciutat quedi més ben integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava l’antic trenet en tallar Dénia, per la qual cosa la nova infraestructura també serà més amable”. Això s’aconsegueix actuant a l’avinguda Joan Fuster, per la seva banda sud, gràcies a la transformació dels antics passos ferroviaris en creus semafòrics.

Aquestes obres afecten uns 1.220 metres i estan incloses dins del projecte de renovació i condicionament de via i infraestructura del tram Gata de Gorgos – Dénia. El nou traçat tramvia discorre des del carrer de Metge Manuel Vallalta i se sumen a les ja realitzades que arriben fins a l’estació de FGV al llarg de l’avinguda Joan Fuster.

Al llarg de tot el desenvolupament de l‟actuació, s‟ha mantingut una estreta coordinació amb l‟Ajuntament de Dénia, que ha realitzat també una sèrie d‟actuacions complementàries, per tal de transformar de l‟entorn urbà de Dénia.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en aquesta Línia 9, són susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: