El podcast «Cuidado con las macros ocultas» dedica un episodi a la infrarepresentació de les dones en el sector TIC

El podcast «Cuidado con las macros ocultas», dissenyat i editat per l’equip de la companyia tecnològica Cuatroochenta, dedica l’episodi d’aquest mes de març al 8M i analitza la infrarepresentació de les dones en el sector TIC i el biaix de gènere dels algoritmes.

Amb el títol «¿Por qué las niñas no quieren ser Ada Lovelace?», l’episodi se centra en la limitada presència de les dones en el sector TIC i de les conseqüències que provoca. La matemàtica Ada Lovelace és considerada la primera programadora de la història. Però és aquest un referent per a les xiquetes i adolescents? Aqueixa absència de referents, pròxims i actuals, els estereotips i la poca visibilitat de l’impacte social de la tecnologia expliquen la limitada presència de les dones en el sector TIC. Sobre tot això es conversa amb la doctora en intel·ligència artificial Nerea Luis; la directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere de la Universitat de València, Silvia Rueda, i el president de Som Digitals, Alejandro Blasco. La responsable del Think tank Digital Future Society, Carina Lopes, ajuda a entendre el biaix de gènere que arrosseguen els algorismes i es dona a conèixer el projecte Hidden Women, una app creada per tres adolescents, Leire i Mireia Belinchón i Claudia Marzal, que pretén visibilitzar les dones STEM, dedicades a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

El programa, presentat per Bárbara Villuendas, professora associada del Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI, està ja disponible en la web http://www.cuidadoconlasmacrosocultas.com i en les plataformes Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Ivoox, YouTube i Amazon Music.

«Cuidado con las macros ocultas» és un podcast de marca en espanyol que naix amb l’objectiu de conèixer i entendre com les tecnologies poden optimitzar i rendibilitzar un negoci. Des de la seua posada en marxa en setembre de 2021, el podcast, que ja ha publicat set episodis, acumula més d’11.000 descàrregues.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: