Colomer reconeix l’esforç col·lectiu del sector turístic de la Canal de Navarrés i Xàtiva per construir un model sostenible basat en la qualitat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reconegut “l’esforç col·lectiu del sector turístic tant de la comarca de la Canal de Navarrés, com del municipi de Xàtiva, per apostar pel Sistema Integral de Qualitat Turística a Destino, SICTED, i construir així, un model sostenible basat en la qualitat certificada”.

Colomer s’ha desplaçat al municipi de Quesa on ha participat a l’entrega dels distintius SICTED a 6 entitats de la Canal de Navarrés, juntament amb la presidenta de la Mancomunitat de la comarca, Carolina Más.

La Canal de Navarrés, exemple de cohesió d´un territori turístic

Pel titular de Turisme “la incorporació de la Canal de Navarrés al programa és molt significativa, perquè supera la visió estrictament local, i agrupa municipis d´un mateix territori turístic”. En aquest sentit, ha volgut posar èmfasi en “la governança, la cohesió i la suma de tota la comarca en un programa comú que permet avançar en protocols de qualitat certificada”.

Així mateix, Colomer ha declarat que “el turisme requereix de les administracions públiques, però també de la iniciativa privada, dels que tinguin la visió d’invertir, des de negocis familiars i empreses locals, que són essencials en aquesta proposta de qualitat turística”.

D’aquesta manera, Francesc Colomer ha advocat per “apostar per la qualificació i començar a sembrar i tenir aquesta voluntat de constància, per construir un model sostenible, capaç de buscar el reposicionament i la rellevància dels productes, de la singularitat i de l’autenticitat que aporta aquesta comarca al conjunt de la Comunitat Valenciana”.

Les 6 entitats de La Canal de Navarrés que han estat certificades pel SICTED són: Bar La Parra; Casa Rural Les Xocolates; History Travel; Casa Rural Llac d’Anna; Tourist Info d’Anna i Tourist Info Quesa. La comarca es va adherir al programa l’any 2020; i durant l’any passat el destí va crear un grup de millora “Coneix la teva destinació”, el qual consisteix que es coneguin els serveis turístics participants i generin sinergies entre ells.

10 nous serveis de Xàtiva certificats pel SICTED

Després de l’acte de lliurament dels distintius, el titular de Turisme s’ha desplaçat a Xàtiva, on ha participat també, juntament amb l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, a l’acte de reconeixement i entrega de certificats a 10 noves entitats i serveis del municipi. A més, 6 entitats més de la localitat han renovat el seu certificat.

Colomer ha recalcat que “aquest programa ens permet visualitzar una victòria d’equip”. Alhora que ha assenyalat que “el turisme sempre ajuda, fins i tot als sectors que puguem pensar, que no en formen part”.

“Aquest és un camí de constància -ha continuat el secretari autonòmic-, que ens vacuna contra l’amateurisme i l’espontaneïtat sense planificacions”. Per a Francesc Colomer “la qualitat no s’improvisa, se certifica a través de paràmetres i procediments establerts”.

Per part seva, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha reconegut “el doble esforç que ha suposat a les empreses mantenir la qualitat en els seus serveis en un moment com el que hem viscut”. Així mateix, ha apuntat que “les expectatives de creixement del sector són positives i, des de les administracions apostarem per projectes que millorin la destinació i ens incloguin al mapa de la qualitat”.

Els 10 nous serveis de Xàtiva que han obtingut el distintiu SICTED aquest dimarts són: Ames Ames Serveis; Casa De Caliz; El Tunel Tapes; La Gelateria Del Mercat; La Maga Rooms; La Moma Apartments; La Talaia Del Castell; Les Cols Apartasuites; Public Lounge Mercat; Tiaki Viatges. I els altres 6 serveis turístics que han renovat el certificat són: D’turisme; Hotel Montsant; Love Xàtiva Tours; Mel I Salut; Restaurant Montsant iXococap.

Actualment Xàtiva compta amb un total de 31 serveis distingits, i està adherida al programa SICTED des de l’any 2016. La destinació es caracteritza per tenir molta diversitat subsectorial certificada, destacant els allotjaments rurals i l’hostaleria.

Comunitat Valenciana, primera destinació nacional en serveis certificats

Cal recordar que la Comunitat Valenciana compta actualment amb 1.257 serveis certificats amb aquest distintiu de qualitat SICTED, cosa que representa més del 20% nacional i la situa com la primera comunitat autònoma en nombre de serveis distingits.

Així mateix, el 2021 l’increment en el nombre de serveis certificats a la Comunitat Valenciana ha estat proper al 25%, enfront de la pujada del 3,84% que s’ha experimentat a nivell nacional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: