La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant l’adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana

La Generalitat evoca la unió històrica de la societat valenciana davant l’adversitat per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. “En el dia que commemora el nostre origen com a poble hem volgut posar en relleu la unitat que va forjar la nostra història fa vuit segles”, ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Maria Fernanda Escribano, en l’acte de presentació de la imatge institucional de el 9 d’octubre.

Per a la directora general, actualment, “davant la situació atípica que vivim”, el poble valencià “lluita contra un enemic tan poderós com als que feia front el rei Jaume I fa 782 anys”, amb la mateixa “determinació i esforç”. “La unió ens encaminarà a la sendera de recuperació que volem”, ha afegit.

# tornaremde9

Aquest any, el lema de el Govern valencià per a la festivitat de el 9 d’octubre serà # tornaremde9 i la imatge, elaborada per la il·lustradora Núria Tamarit i la dissenyadora Anna Assumpció, està inspirada en l’obra ‘L’abraçada’, de Joan Genovés.

“Des de la Generalitat hem apostat per una de les obres més emblemàtiques d’un dels més grans pintors valencians dels últims temps, sobretot en aquests moments en què vivim d’absència d’abraçades”, ha explicat Escribano.

Les nostres festes

També aquest dijous a la tarda s’ha procedit a la presentació de el llibre ‘Les nostres festes’, escrit per Sergi Durbà i il·lustrat per Virginia Lorente, Elias Taño, Juárez Casanova, Marta Pina, Romualdo Faura, Francesc Roig, Milimbo, Marta Negre, Jordi Bestiola, Núria Tamarit, Javier Parra, Marta Colomer (Tutti Confetti), Martín López Lam, Elisa Martínez, Paulapé, Tania Vicedo, Luís Demano, Ada Deu, Miguel Hache, Pau Valls, Eduardo Luzzatti, Vicent Ramón i Lluna Pa.

“Es tracta d’un recull de les festes més emblemàtiques de la Comunitat Valenciana”, ha explicat la directora general de Promoció Institucional, que ha remarcat la vocació “divulgativa” dels textos, en els quals es recull “el caràcter integrador, cohesionador, històric i cultural de les nostres festes “, ha conclòs.

Programació en À Punt

La radiotelevisió pública valenciana inicia dilluns una programació especial per ressaltar la riquesa de el patrimoni cultural i festiu de la Comunitat Valenciana.

Durant la setmana que ve, la programació radiofònica aproparà als i les oients les celebracions que s’han cancel·lat a causa de la pandèmia i s’estrenarà el programa Operació Elefteria, una coproducció de l’IVC i À Punt, que suposa el primer pas per a la recuperació de la radioteatre a la ràdio pública.

A la televisió, el programa ‘À Punt directe’ dedicarà una hora diària a continguts sobre esdeveniments on la música, la festa, la pirotècnia i la gastronomia connecten als valencians i valencianes com a poble. A més, el divendres 9 d’octubre, s’emetran quatre hores en directe amb continguts per dignificar i celebrar les tradicions valencianes.

La programació especial el mateix Dia de la Comunitat Valenciana començarà amb el Concert Extraordinari de l’Orquestra de València que donarà pas a l’acte institucional des del Palau de la Generalitat. A més, des del balcó de l’Ajuntament de València, la televisió farà possible que els teleespectadors puguin assistir a l’acte d’homenatge a la Senyera i també les càmeres de À Punt realitzaran connexions en directe amb diferents poblacions per emetre activitats culturals, musicals o institucionals amb totes les prevencions establertes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: