AESEC dóna suport a la proposta de la Diputació d’encarregar un estudi a la UMH sobre el futur Centre de Congressos d’Elx

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest matí en una reunió de treball convocada per l’Associació d’Empreses de Serveis d’Elx i Comarca -AESEC-, per abordar diverses qüestions econòmiques i empresarials de la ciutat il·licitana, com la aplicació de mesures d’exempció fiscal o el desenvolupament de el projecte de Centre de Congressos de la ciutat.

Després de la trobada, en què ha participat el diputat per la comarca, Joan de Déu Navarro, el president de AESEC, Antonio Andreu, així com altres membres de l’associació, Mazón ha celebrat el suport de l’entitat a l’estudi tècnic encarregat a la Universitat Miguel Hernández d’Elx -UMH- sobre la viabilitat de el Centre de Congressos d’Elx.

Segons ha valorat el president, l’associació “està plenament d’acord amb la iniciativa que estem donant suport des de la Diputació de parlar amb tota la societat il·licitana i amb tota la representació econòmica, social i comercial de la ciutat perquè efectivament pugui ser una iniciativa de tots i no només d’un “.

Durant la reunió, tal com ha avançat el responsable alacantí, també s’ha posat sobre la taula la necessitat de rebaixar la pressió fiscal en aquests moments de crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

“Nosaltres, des Suma, estem endarrerint el pagament de diferents impostos, entre ells l’IBI, per relaxar la butxaca de les empreses i que pugui seguir l’activitat, a més de reforçar la nostra iniciativa de rebaixar el recàrrec de l’IAE provincial per a l’any 2021” , ha explicat el president de la Diputació, que ha recalcat que amb aquestes accions “podem ajudar a l’economia il·licitana en tant que més de mil empreses es veuran beneficiades de la reducció i gairebé eliminació de l’recàrrec provincial de l’IAC, fet que propiciarà una millora de la complicada situació econòmica que s’està vivint “.

Finalment, Carlos Mazón ha fet èmfasi que AESEC representa bona part de l’economia il·licitana ja moltes pimes, autònoms i agrupacions de el moviment financer i comercial de la comarca, de manera que “és important que escoltem contínuament als que fan el gran esforç de aixecar Elx i de mantenir la seva empresa en aquests durs moments “.

Per la seva banda, Antonio Andreu ha agraït al president que hagi participat en aquesta trobada de treball, que ha qualificat de “molt positiu”. A més, s’ha mostrat favorable a la proposta presentada per Mazón de reducció d’impostos “perquè les empreses puguin acabar 2020 i afrontar 2021 de la millor manera possible”.

Pel que fa a el projecte de Centre de Congressos, ha mostrat la seva grat i el de la seva associació a les idees plantejades per la institució provincial, a el temps que li han sol·licitat a Carlos Mazón la possibilitat de comptar amb aquest estudi tècnic sobre la iniciativa -encarregat a la Universitat Miguel Hernández- per disposar d ‘ “una millor viabilitat i d’un millor aprofitament d’aquesta obra que pot ser molt important per a la ciutat d’Elx”.

“Treballarem conjuntament perquè tots aquests projectes segueixin endavant”, ha sentenciat el president de AESEC.

Informació i Foto:Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: