La Generalitat estudia la ubicació d’un centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional en Lliria

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està estudiant la ubicació d’un centre de dia i una residència per a persones amb diversitat funcional en Lliria, que donarà servei a tota la comarca de Camp de Túria.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la reunió que ha mantingut amb representants de l’associació de familiars d’usuaris del centre ocupacional de Lliria i amb la futura regidora de Polítiques Inclusives de l’ajuntament de la localitat, Vallivana *Murgui Ortega.

Durant la trobada, Oltra els ha indicat que la Conselleria està treballant perquè aquest centre forme part del Pla d’Infraestructures de la Diputació de València.

Referent a açò, la titular d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat la necessitat de col·laborar entre institucions per a garantir que totes les persones tinguen els mateixos drets, independentment del municipi en el qual residisquen, de manera que les inversions es realitzen amb criteris objectius “i no perquè l’alcalde és amic”.

En l’actualitat, la localitat de Lliria compta amb el centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional, amb 35 places, i un habitatge tutelat per a persones amb malaltia mental, que compta amb 7 places.

Les subvencions concedides per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a les despeses de manteniment d’aquests centres ascendeixen a 605.000 euros, dels quals 319.000 euros corresponen a l’Habitatge Tutelat El Mas de Mussol i prop de 286.000 al centre ocupacional “El Prat”.

D’altra banda, la Conselleria ha concedit una subvenció de 8.630 euros en 2017 a l’Ajuntament de Lliria per a dur a terme un programa de rehabilitació psicosocial de persones amb malaltia mental.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: