Puig defensa les aliances administratives per garantir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat les aliances entre diferents nivells de l’Administració, a més de la societat civil, per avançar en el compliment de l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja que “l’important són les persones i no els governs o els instruments “.

“Hem de veure com aquests instruments són capaços de connectar-se adequadament en l’àmbit institucional però també amb la societat civil organitzada, especialment ONG, i tots els actors que ens permetin passar del discurs a la realitat”, ha afirmat Puig.

El cap de l’Executiu valencià ha intervingut en la trobada de governs regionals per a la implantació de l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), celebrada a València sota el lema ‘Una agenda territorial per als Objectius de Desenvolupament Sostenible: aprenentatge entre regions “.

Després de les paraules de Johannes Krassnitzer, coordinador internacional de l’articulació regional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (ART-PNUD), el president ha destacat en el seu discurs que els ODS són una “línia rectora de l’acció de govern de la Generalitat “i que han de vertebrar en el pla local i regional per fer-se globals.

Puig ha considerat que, “per aixecar la hipoteca reputació de la Comunitat Valenciana, que anteriorment va ser paradigma de una cosa negativa”, és “un element fonamental” adherir-se a l’agenda dels ODS. “És una agenda nova basada en valors que compartim profundament, com la lluita contra la pobresa, la desigualtat, l’exclusió social i el deteriorament del planeta”, ha indicat.

No obstant això, el cap del Consell ha reconegut dificultats per avançar en aquesta agenda a causa de “unes competències limitades i un finançament també limitada, ja que som la comunitat pitjor finançada d’Espanya”.

Trobada de Governs Regionals per als ODS

La trobada de Governs Regionals europeus i no europeus, organitzat per la Conselleria de Transparència i celebrat aquest dijous i divendres a València, pretén promoure el debat sobre experiències de Bones Pràctiques Regionals a la territorialització dels ODS.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha donat la benvinguda als assistents i ha presentat l’obertura i la primera conferència de la trobada després de les paraules del president, a càrrec del president de la Xarxa de Solucions per al desenvolupament Sostenible (REDS), Miguel Ángel Moratinos.

Moratinos ha qualificat a la Comunitat Valenciana com “pionera en la comprensió d’aquesta agenda del segle XXI”, i ha assegurat que “el model valencià és un referent del que poden aprendre altres regions i comunitats autònomes” per la seva incorporació dels Objectius de Desenvolupament sostenible.

Al llarg d’aquestes jornades participaran entre d’altres l’ambaixador d’Espanya en Missió Especial per a l’Agenda 2030, Juan Francisco Montalbán; el president de la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament, Andreu Amayuelas; o l’investigador de l’OECD, Stefano Marta.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: