La Generalitat dóna suport a la reivindicació del sector hoteler de l’augment de l’ajuda per a cada persona usuària del programa Imserso

El director general de Turisme, Herick Campos, ha mantingut una reunió amb l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec) on ha mostrat el “suport de la Generalitat” a la reivindicació que realitza el sector hoteler de la Comunitat per augmentar lajuda per cada usuari del programa Imserso.

Durant la reunió que ha mantingut Campos amb el president de Hosbec, Toni Mayor, i la secretària general, Nuria Montes, han analitzat la situació actual sobre el programa Imserso.

Campos ha recordat que des de Turisme Comunitat Valenciana “hem realitzat accions prèvies insistint en la necessitat de millorar les condicions actuals del programa de l’Imserso” i ha reiterat el suport al sector turístic davant una “reivindicació que creiem justa, ja que en un contracte públic el preu que es paga als qui presten els serveis, com a mínim, ha de ser suficient per cobrir els costos i prestar un servei de qualitat”.

Herick Campos ha assenyalat que “hauríem preferit que en lloc d’una pròrroga del programa, el Ministeri de Drets Socials hagués tret una nova licitació que tingui en compte els costos que assumeix el sector”, alhora que ha apuntat que, diverses vegades, “hem traslladat la necessitat de posar en marxa una taula de treball per poder ajustar els criteris dʻadjudicació i que ningú surti perjudicat”.

Davant d’aquesta situació, Campos ha proposat que si es volen mantenir els preus “el Govern central ha de posar en marxa una ajuda directa per cada usuari que reben els hotelers i les agències de viatges a través d’aquest programa” i ha afegit que “es tracta de una petició que ha impulsat el sector hoteler i que des de Turisme CV donem suport”.

Campos ha comparat aquesta situació que està vivint ara el turisme amb què han patit les obres públiques i ha assenyalat que “igual que s’ha publicat un Reial Decret Llei per poder incrementar els costos de les obres públiques contractades, podrien articular-ne un de similar per introduir aquesta proposta”.

Així mateix, el Director General ha reclamat al Govern central que per a la temporada 2023-2024 es realitzi un “nou plec, en què puguem començar a treballar de manera immediata” i ha sol·licitat la “participació activa del sector turístic”. A més, ha afegit que el nou plec ha de comptar amb un estudi previ del preu de cost dels que presten el servei, els hotelers i les agències de viatges.

Campos també ha recordat que “som la comunitat autònoma que té més places assignades de forma directa al programa Imserso, un 20% de tot el territori d’Espanya”.

Finalment, ha recalcat que “no es tracta d´una reivindicació només del sector hoteler o de les agències de viatge, sinó dels mateixos usuaris”, ja que si cada vegada hi ha menys hotels adherits a aquest programa, “els usuaris tindran més difícil triar el nostre destí”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: