Castelló protegeix una nova zona dunar i reforça la protecció de l’hàbitat del corriol en el programa de voluntariat ambiental

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha finalitzat el programa de voluntariat ambiental que ha impulsat al costat de SEO Bird Life per a millorar la protecció del litoral i de l’hàbitat del corriol camanegre. La campanya ha protegit una nova zona dunar generada a la platja del Gurugú, ha sensibilitzat als banyistes sobre la importància de la conservació de la biodiversitat de les platges i ha continuat reforçant la conservació de les zones dunars de Castelló i de nidificació del corriol.

“Per segon any hem col·laborat amb SEO Bird Life per a potenciar la conservació d’una au que és considerada un bioindicador de la salut de les nostres platges i que des de 2021 és considerada en perill d’extinció pel Llibre Roig del Ministeri de Transició Ecològica”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La proposta forma part de “xarxes ciutadanes per al corriol camanegre” de SEO Bird Life per a millorar la biodiversitat dels ecosistemes dunars en diverses platges del litoral de Castelló i València. En la capital de la Plana ha comportat la posada en marxa d’un pla de voluntariat ambiental que durant el període de nidificació del corriol ha traslladat recomanacions sobre bones pràctiques als vianants i banyistes per a evitar danys al corriol, especialment consells sobre el respecte a les zones delimitades del Serradal i el Gurugú i la prohibició d’accés a les platges d’animals domèstics.

Al juliol es va organitzar una jornada de neteja a l’entorn de la nova duna del Gurugú, en la qual es va col·locar cartelleria informativa sobre el corriol i es van retirar 67 quilos de restes de residus. La Regidoria de Transició Ecològica va habilitar al juny, a través de la Brigada Rural, una talanquera e protecció en duna del Gurugú per a garantir la conservació d’aquest ecosistema i el refugi del corriol.

Aquesta zona de protecció s’uneix a la microreserva de flora de la platja del Serradal.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: