El Consell aprova el III Pla d‟Igualtat entre dones i homes de l‟Administració de la Generalitat

El Ple del Consell ha aprovat el III Pla d’Igualtat entre dones i homes de l’Administració de la Generalitat després que, el 29 de juliol passat, l’esborrany fos secundat, per unanimitat, per tots els sindicats amb representació a la Mesa General de Negociació (CSI·F, UGT, CCOO i Intersindical). El document estableix nous objectius i mesures que permeten continuar avançant en la superació dels obstacles que impedeixen o dificulten la igualtat efectiva de dones i homes a l’àmbit de l’ocupació pública.

L‟objectiu general d‟aquest III Pla d‟igualtat de l‟Administració de la Generalitat és abordar les necessitats reals del personal al seu servei amb un abast global i integral per consolidar la igualtat de tracte id‟oportunitats entre dones i homes en la Funció Pública valenciana. A més, s’hi avança en l’eradicació de qualsevol forma de discriminació directa o indirecta per raó de sexe i de procediments o polítiques discriminatòries en matèria de selecció, formació, promoció, salut laboral i retribucions.

Entre les mesures que recull aquest III Pla destaca la promoció de la presència equilibrada de dones i homes als diferents òrgans col·legiats de participació i negociació, així com el foment de la paritat en la distribució per sexes de grups professionals, categories i col·lectius de la Administració de la Generalitat. També inclou promoure mesures per facilitar la conciliació de dones i homes, i fomentar-ne la coresponsabilitat, eliminant els obstacles que impedeixen la participació plena de les dones en tots els àmbits i nivells de l’Administració.

Es cerca conèixer i corregir les causes que provoquen la desigualtat salarial. I a més, es tindrà una particular consideració en les situacions de protecció especial referides a la violència de gènere que puguin afectar les funcionàries per a la qual cosa es facilitaran aspectes com la intermobilitat entre diferents administracions.

Novetats

Entre les principals novetats del III Pla es preveu l’increment de les retribucions dels llocs de treball que exerceixen professions de les anomenades “feminitzades” i infraclassificades per lluitar contra la bretxa salarial. En aquest sentit, la Generalitat ja destina aquest any 6,5 milions d’euros dins del “Programa temporal de lluita salarial contra la bretxa salarial, racionalització i millora de llocs de treball” que té com a objectiu acabar amb les diferències de salaris per raó de sexe en aquests llocs.

També destaca que s’augmenta, dels 18 anys actuals fins als 23 anys, l’edat dels fills o filles que, en cas de necessitar;

Es farà una enquesta, al personal de l’Administració de la Generalitat, que permeti diagnosticar la possible discriminació indirecta de les dones a l’accés als llocs de treball, amb l’objectiu de facilitar la conciliació de dones i homes, i fomentar-ne la coresponsabilitat.

Es reforçaran les unitats d’igualtat a què se’ls dotarà d’estructura i se’n concretaran les funcions i els recursos de què disposen.

Entre les noves mesures, s’impartirà la formació necessària per a la incorporació de clàusules d’igualtat de gènere a les contractacions públiques de l’Administració autonòmica ia les convocatòries d’ajuts en concurrència competitiva. A més, es preveu promoure una formació específica més gran en matèria d’igualtat, així com formació per al desenvolupament de les dones i el seu lideratge.

Es crearà al portal FUNCIONA (al qual té accés el personal funcionari) un espai anomenat “Igualtat de gènere a la Generalitat” que recollirà i difondrà totes les accions de comunicació en matèria d’igualtat de les diferents institucions que componen l’administració pública valenciana .

Finalment, el III Pla d’Igualtat recull el compromís de l’Administració de la Generalitat d’integrar la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals, de manera que es tindran en compte les característiques personals a l’hora d’adquirir equips de treball i equips de protecció (per exemple per a forces policials, bombers i bomberes…). Les mesures seran aplicables per als 19.500 funcionaris i funcionàries de la Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: