Sanitat trasllada als sindicats increments salarials per incentivar la cobertura de places SAMU i la millora del servei d’emergències

La directora general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Mariam García Layunta, i la directora general de Recursos Humans, Carmen López, han celebrat aquest dijous una mesa tècnica de Sanitat juntament amb els representants dels sindicats que formen part de la Mesa Sectorial de Sanitat i altres representants de la conselleria.

La seua finalitat és traslladar una proposta amb les millores salarials i de condicions de treball que durà a terme la Conselleria per incentivar la cobertura de places SAMU i la millora del Servei d’Emergències Sanitàries (SES) de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha destacat que l’objectiu és millorar les condicions laborals i les retribucions del personal del servei d’emergències, “la qual cosa permetrà una dotació més gran de recursos i una millora de la qualitat assistencial en un servei tan important i necessari com és el d’emergències. Amb això, es potenciarà i s’incentivarà la cobertura de places als serveis d’emergències”.

Per això, la Conselleria de Sanitat incrementarà les retribucions dels metges coordinadors dels Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), que s’equipararan a un nivell semblant al d’una direcció de secció assistencial, amb el mateix complement específic B.

A més, Sanitat incrementarà la retribució econòmica de metges i infermeres que realitzin una activitat addicional al SAMU.

D’altra banda, s’obrirà la possibilitat de realitzar jornades addicionals al SES el personal facultatiu i d’infermeria d’altres categories professionals, sempre que tinguin prou habilitació professional.

La Conselleria i els representants de les organitzacions sindicals s’han emplaçat a una nova reunió a principis de la setmana que ve per negociar la proposta presentada per la Conselleria. A més, totes dues parts han acordat establir un calendari de reunions destinat a abordar altres qüestions relacionades amb la millora del SES.

Increment del transport sanitari

Des de l’any 2015, la Conselleria de Sanitat ha incrementat el nombre d’unitats i horaris de les SAMU a la Comunitat Valenciana. S’ha passat de 45 unitats el 2014 (33 de 24 hores i 12 de 12 hores) a 50 unitats SAMU (37 de 24 hores i 13 de 12 hores), a més de tres unitats de Suport Vital Avançat.

Així mateix, el nou contracte d’ambulàncies que aviat s’adjudicarà i el pressupost del qual és de 373 milions d’euros, permetrà un increment de les diferents unitats de transport sanitari.

Gràcies a aquest nou contracte, la Comunitat Valenciana comptarà amb més unitats de transport i s’ampliarà l’horari en moltes.

En aquest sentit, tant els SAMU com els Suport Vital Avançat amb Infermeria incrementaran l’horari de 7 unitats, que passaran de prestar servei durant 12 hores a actuar les 24 hores del dia. Així, de les 53 unitats que hi ha a la Comunitat, 7 d’elles amplien els seus horaris per oferir més cobertura.

D’altra banda, s’incrementa el nombre d’Unitats de Suport Vital Bàsic (tipus B) i 7 unitats noves prestaran aquest servei. D’aquestes 7 unitats noves, 3 prestaran servei 12 hores i les altres 4 unitats actuaran durant les 24 hores. A més, 6 unitats de les ja existents passaran a funcionar durant les 24 hores. En el cas d’aquest tipus de transport, la Comunitat comptarà amb 109 vehicles davant dels 102 actuals.

Així, en el cas del transport sanitari no assistit no urgent, ambulàncies de tipus A, amb el nou concurs s’incrementarà en 61 el nombre d’aquest tipus d’ambulàncies, 51 prestaran servei als diferents Departaments de Salut i 10 seran per a ús exclusiu del SES. Per tant, la Comunitat passarà de disposar de 354 ambulàncies tipus A a tenir una flota de 415 vehicles d’aquest tipus, que principalment es fan càrrec del trasllat de pacients.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: