La Generalitat declara la Setmana Santa d’Elx com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat la resolució per la qual s’atorga la declaració de Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Setmana Santa d’Elx.

La sol·licitud va ser presentada per part de l’Ajuntament d’Elx el passat 16 de març de 2023 a la Direcció General de Turisme, i després de l’estudi de la documentació que consta a l’expedient, la concessió de la distinció esmentada s’ha resolt favorablement.

Es tracta d’un distintiu que la Secretaria Autonòmica de Turisme concedeix a les festes, sempre que aquestes ofereixin una rellevància especial des del punt de vista turístic i suposin una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

El secretari autonòmic de Turisme ha reconegut “l´esforç i treball d´Elx per aconseguir aquesta declaració” i ha remarcat que “els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana són les nostres festes, que mostren les nostres arrels i la nostra cultura”.

Així, ha destacat que la Setmana Santa d´Elx “compleix amb els requisits d´antiguitat, arrelament i tradició” i ha afegit que a més “representa els valors socioculturals i lúdico-festius” a què fa referència el decret que regulada aquesta matèria.

Aquesta declaració s’emmarca sota el Decret 119/2006, del 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interès turístic de la Comunitat Valenciana.

L’obtenció d’aquesta declaració honorífica contribueix notablement a la promoció de la festa, del municipi i de la seva oferta turística i és indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional.

Aquesta nova declaració se suma a les tres Festes dInterès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana que ja té declarades la localitat dElx: la Nit de lAlbà, les Festes de la Vinguda de la Verge dElx, i les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció d’Elx.

A més, Elx també compta amb el reconeixement de dues festes d’Interès Turístic Internacional: El Misteri d’Elx i la Processó del Diumenge de Rams.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: