La Generalitat crea un grup de treball per a la reconstrucció d’Ucraïna

El conseller d’Hisenda, Arcadi España, ha confirmat que la Generalitat ha constituït un grup de treball “per analitzar juntament amb els representants empresarials i el consolat honorífic d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana totes les necessitats del poble ucraïnès per a la reconstrucció del país després de la guerra”. “Volem començar a pensar ja l’endemà, per garantir que la seva reconstrucció social, econòmica i moral és una realitat en el mínim temps possible”, ha destacat.

Per això, ha incidit Arcadi Espanya, després de la trobada mantinguda amb representants de la CEV, l’ambaixador d’Ucraïna a Espanya, Sherii Pohoreltsev, i el Consul Honorari d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, que “Ucraïna comptarà amb la solidaritat i els recursos no només de la Generalitat, sinó també de tota la societat civil valenciana, que s’ha bolcat en els darrers mesos per oferir tota l’ajuda humanitària necessària”.

Finançament per a empreses exportadores a Ucraïna i Rússia

A més, des d’avui, ha apuntat Arcadi España, les empreses valencianes exportadores als mercats de Rússia i Ucraïna, que hagin vist paralitzades o impagades les comandes o factures com a conseqüència del conflicte bèl·lic, poden accedir a la nova línia de finançament de l’IVF. “L’objectiu és garantir-los la liquiditat necessària per poder continuar fent front als costos, al pagament de nòmines dels seus treballadors i, en definitiva, a garantir la viabilitat de tots els negocis”.

“El compromís del Consell és que el teixit productiu valencià no es vegi afectat per l’impacte econòmic de la Guerra i pugui continuar generant ocupació i riquesa” i, per això, ha recordat que totes les empreses afectades per la paralització dels fluxos comercials” tenen a la seva disposició els instruments financers de l’IVF, amb els quals volem garantir-ne la viabilitat i l’activitat”.

La línia per a exportadors a mercats russos i ucraïnesos està inclosa dins del programa IVF-Afin Liquidez Pyme & Autónomo i compta amb una dotació de 10 milions d’euros. A més, està destinada principalment a empreses de fins a 250 treballadors i una facturació anual inferior als 50 milions d’euros, “que són les majoritàries al nostre teixit productiu i les que més dificultats poden tenir per fer front als impagaments oa la ruptura d’estoc per la paralització de les vendes”.

Per això, les empreses o les persones autònomes podran accedir a finançament per a circulant o inversions de fins a 1 milió d’euros per operació, que a més incorporarà una ajuda directa de fins al 20% de l’import aprovat. “L’objectiu és que puguin cobrir l’import d’operacions que tinguin pendents, cancel·lades o impagades amb els mercats russos i ucraïnesos i que s’han formalitzat fins a sis mesos abans del començament del conflicte bèl·lic”.

“La invasió russa d’Ucraïna ha provocat la paralització total de les relacions comercials amb dos països amb què les nostres empreses tenen importants fluxos de negoci i era fonamental que els garantissim des de la Generalitat el suport necessari perquè puguin continuar amb la seva activitat i tinguin recursos suficients fins que consolidin nous mercats o es recuperi l?activitat a la zona de conflicte”, ha apuntat Espanya.

Les operacions, a més d’incloure un ajut directe, tindran un termini de devolució de fins a quatre anys i un tipus d’interès de l’1%. “Volem que a més de poder accedir a instruments de finançament, aquestes empreses també comptin amb el suport directe de la Generalitat, per la qual cosa hem apostat per incloure a les operacions ajudes directes que no hauran de tornar i que podran servir per millorar la seva situació econòmica “, ha apuntat Espanya.

Actualment, i segons les dades disponibles, les empreses valencianes exporten al mercat ucraïnès més de 92,5 milions d’euros anuals, xifra que s’incrementa fins als més de 260,4 milions d’euros en el cas de Rússia, cosa que reflecteix la importància. donar tot el suport necessari a aquests negocis, que constitueixen la base del nostre model productiu i que s’estan veient afectats tant pel tancament de mercats com per l’increment dels costos energètics”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: