Oltra: “El Pla Corresponsables és una pedra angular a l’àmbit de l’economia de les tres ‘c'”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància que té el Pla Corresponsables, pensat per facilitar la conciliació de les famílies, “com a pedra angular en l’àmbit de l’economia de les tres ‘c’: criar , cuidar i curar”.

És un pla, ha explicat la vicepresidenta, adreçat a famílies amb nenes, nens i joves menors de 14 anys, que ja s’ha posat en marxa aquest any en un total de 289 municipis valencians als quals s’ha dotat amb un import de 14 anys. ,7 milions d’euros per a la implantació dins del marc del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat.

La vicepresidenta s’ha reunit amb la secretària d’Estat d’Igualtat i Contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, per signar el protocol d’aplicació a la Comunitat Valenciana del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat per a aquest any, amb un import de 16,5 milions d’euros, “cosa que permetrà arribar a més municipis i, per tant, a més famílies”, ha indicat.

El Pla Corresponsables, ha assenyalat la vicepresidenta “neix com a conseqüència de la situació d’emergència derivada de la pandèmia per COVID-19, i que cal que des dels poders públics s’adoptin polítiques actives per afavorir la conciliació de les famílies amb nenes, nens i joves menors de 14 anys, alhora que crear ocupació de qualitat al sector de les cures”.

Ocupació vinculada a les tres ccc

Amb aquests ajuts les entitats beneficiades poden posar en marxa serveis de cura professional de qualitat que puguin prestar-se a dependències públiques, com escoles, centres municipals o poliesportius, entre d’altres.

Aquests serveis es poden prestar en períodes no lectius, mitjançant projectes d’oci educatiu, com ara escoles d’estiu, d’hivern i similars o mitjançant serveis de cures prestats en una instal·lació adequada a fi del servei. També es poden prestar en dies lectius, a través de l’ampliació d’horaris matinal i vespertí als centres escolars i altres instal·lacions municipals.

En tots dos casos, cal fomentar la cultura, la coeducació, la participació, l’educació ambiental i l’educació emocional i la interculturalitat.

La vicepresidenta ha destacat que la posada en marxa d’aquests serveis “va aparellada a la contractació de persones joves i dones de més de 45 anys, que són els col·lectius més afectats en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària”.

“A través d’aquestes ajudes, es pretén crear ocupació de qualitat, estable i no deslocalitzable al sector de les cures” ha indicat Oltra, alhora que “donem passos cap a la garantia de les cures com un dret, des d’una perspectiva d’igualtat de gènere”.

Les entitats beneficiàries han d’establir sistemes d’adjudicació que atorguin caràcter prioritari a l’atenció de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra les dones, dones en situació d’atur de llarga durada, dones majors de 45 anys o unitats familiars en què hi hagi altres responsabilitats relacionades amb les cures.

Per part seva, la secretària d’Estat d’Igualtat i Contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, ha assenyalat la importància d’aquesta iniciativa amb què, no només s’ajuda les famílies, sinó que es crea ocupació pública estable i, sobretot , es visibilitza i es reconeixen les tasques de cuidador de persones no dependents”.

Ángela Rodríguez ha assenyalat la importància que l’Estat es “corresponsabilitzi” de les cures, i ha felicitat la Comunitat Valenciana per la implantació aquest primer any del Pla Corresponsables que ha permès la cura de mig milió de persones menors de 14 anys.

Així mateix, ha anunciat que per a aquest any les ajudes del Pla per a la Comunitat Valenciana pugen a 16,5 milions d’euros i s’amplia de 14 a 16 anys l’edat per a aquestes cures.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: