La Generalitat celebra al maig el Dia de les Vies Verdes amb tres esdeveniments, un per província

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat celebra, un any més, el Dia de les Vies Verdes, amb tres esdeveniments, un per província, els dies 8, 15 i 22 de maig. Aquest any també es commemora el 20è aniversari de la posada en servei de la Via Verda d’Ulls Negres.

El responsable de la Conselleria, Arcadi Espanya, ha destacat “el paper rellevant de les vies verdes de la Comunitat per potenciar el benestar, el turisme i el respecte al medi ambient”, i ha recordat que “aquest mes de maig es compleixen 20 anys de la construcció i posada en servei de la primera via verda, la d’Ulls Negres que, a més de ser la més antiga, és la de major longitud de la Comunitat Valenciana, amb una mica més de 76 km en sòl valencià i que, sumant el tram aragonès, constitueix la més llarga d’Espanya”.

Les vies verdes són traçats ferroviaris antics en desús que s’han readaptat per a l’ús de transport no motoritzat. Per al conseller, és important “commemorar el Dia de les Vies Verdes per reivindicar aquestes vies pel seu alt valor territorial, cultural i turístic i que cal potenciar per a creació de xarxes de mobilitat i turisme sostenible”.

Cada celebració consistirà en un passeig familiar a peu d’uns 4 km, on us seguirà un esmorzar popular i un concert infantil. Amb aquestes activitats, “es pretén promoure la mobilitat sostenible quotidiana i donar a conèixer pel seu major gaudi, la xarxa de vies verdes i itineraris ciclopeatonals accessibles i mediambientalment integrats amb què compta el nostre territori”, ha indicat Arcadi España.

Així, el diumenge 8 de maig, està prevista una ‘passejada’ per la ‘Via Verda del Xixarra, seguida del dinar popular i concert a càrrec de ‘Trobadorets’. El 15 de maig, les activitats se celebraran a Vinalesa, amb un passeig per l’Anell Verd Metropolità de València-Vinalesa a Bonrepós i Mirambell i després de dinar popular a la plaça de la Indústria de la Seda de Vinalesa, actuarà Marcel ‘el marcià ‘.

20 anys de la Via Verda d’Ulls Negres

Finalment, el 22 de maig les activitats tindran lloc a Altura. Al passeig per un tram de la Via Verda d’Ulls Negres-Altura, que s’iniciarà des del Parc Municipal Piscina d’Altura, us seguirà un esmorzar popular i el concert de Dani Miquel, el ‘cantacançons’ valencià, i els Ma-Me- El meu-Mo-Músics.

Aquest esdeveniment se sumarà a la resta d’actes que se celebraran al llarg del cap de setmana del 20 al 22 de maig a diversos municipis de l’entorn de la Via Verda d’Ulls Negres per commemorar el 20è aniversari de la posada en servei.

Les places per participar en aquestes activitats són gratuïtes i limitades. Tota la informació sobre aquests esdeveniments estarà properament disponible a la web de la Càtedra Transport i Societat que organitza les activitats

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: