La firma Robottions vinculada a Espaitec, sòcia fundadora de l’Associació de Robòtica Mòbil Espanyola

Nou socis fundadors han creat l’Associació de Robòtica Mòbil Espanyola (ARME) amb l’objectiu de convertir Espanya en referent de la robòtica mòbil a escala mundial, ja que actualment el sector es troba en ple creixement, i per a defensar i potenciar els interessos dels socis. Les entitats que han impulsat la creació de la corporació són Beta Robots, DTA, Moontech, Steering Machines, Autocar, IATECC, Bumerania, la consultoria Javier Miguélez i Robottions, firma vinculada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló dedicada al desenvolupament i integració de projectes de robòtica i automatització en tota mena de processos.

Segons explica l’Associació, Espanya és un dels principals fabricadors i integrador mundial de robòtica mòbil, per la qual cosa pot competir avantatjosament en costos de desenvolupament, fabricació i integració en tot el primer món. A més, entorn del 80% dels robots mòbils fabricats s’exporten, el que ajuda a millorar la balança d’exportació del país.

Segons explica el CEO de Robottions, Xavi García, «formar part d’ARME és una oportunitat única per a situar Espanya i la Comunitat Valenciana com a referents en robòtica mòbil. Des que es va fundar Robottions hem buscat col·laborar i cooperar amb la finalitat de créixer i fer que la robòtica i l’automatització siga entesa i accessible per tothom».

En fases més avançades del projecte podran incorporar-se a l’associació proveïdors de components o programari de robòtica mòbil, fabricants de robots mòbils i consultories de robòtica mòbil tant industrial com social. A més, entre els beneficis que ofereix formar part d’ARME està secundar-se en la resta de socis en processos d’implantacions i fabricació, així com facilitar l’accés a subvencions i projectes d’R+D.

L’Associació de Robòtica Mòbil Espanyola es presentarà en societat el dijous 9 de juny de 2022 en el complex Zeus en la Marina de València. Així doncs, la finalitat de l’esdeveniment serà donar a conéixer l’entitat i destacar la importància del sector a Espanya, per la qual cosa es desenvoluparan diverses ponències impartides per persones expertes de la robòtica mòbil.

Robottions
Robottions és una companyia que ofereix a les empreses solucions robòtiques a problemes logístics i de producció, i al seu torn s’ocupa de formar personal especialitzat a nivell d’usuari, programador i integrador en robòtica industrial perquè puguen gestionar aquests nous processos. L’empresa ha realitzat al llarg dels últims quatre anys instal·lacions per a optimitzar processos industrials en fàbriques d’Espanya, Alemanya, Suïssa, França, Itàlia, Xipre i els Estats Units.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: