L’UJI commemora el Dia Mundial Sense Tabac

El programa UJI Hàbitat Saludable ha organitzat, per a commemorar el Dia Mundial Sense Tabac, un debat per a conscienciar sobre l’impacte del consum de tabac sota el títol «Fes que els teus pulmons siguen un espai lliure de fum». El debat ha tingut lloc a la sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut i ha pogut seguir-se en directe a través de YouTube.

A partir de l’anàlisi que aporta la ciència, l’àmbit tècnic i l’experiència directa de persones amb el consum de tabac, s’ha debatut sobre les repercussions que el tabac té en la salut, però també per a l’entorn mediambiental. Així, el debat ha comptat amb la participació de Marisa Rebagliato, investigadora de l’Àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública; Rafael Vilar, tècnic de l’Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental; Marina Andreu, estudiant de Màster i consumidora actual de tabac; Carlos García, estudiant de l’Escola de Doctorat que ja ha aconseguit abandonar el consum de tabac, i Vicent Franch, estudiant de Psicologia i moderador del debat.

L’activitat, integrada en el projecte «UJI sense fum», s’inclou en les accions de sensibilització a través de les xarxes socials dirigida a la prevenció primària, però també secundària, amb la intenció de motivar a les persones que consumeixen tabac a abandonar aquest hàbit. Amb aquesta finalitat, i en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer de Castelló, el passat 26 d’abril va començar el programa de deshabituació tabàquica «Com abandonar el tabac i tenir èxit en l’intent» dirigit a la comunitat universitària.

La Universitat Jaume I se suma així, i en la línia d’organismes internacionals com l’OMS, a l’esforç de prevenir el consum de tabac i promoure espais lliures de fum, contribuint també a aconseguir el tercer Objectiu de Desenvolupament Sostenible: Salut i Benestar.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: