La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblación exposa a Toledo les polítiques de Consell en matèria de despoblació

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblación (AVANT), Jeannette Segarra, ha participat en el Seminari ‘Cooperació Multinivell per a la Vertebració Territorial, Lluita contra la Despoblació i Desafiaments Demogràfics’, organitzat a Toledo pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte Demogràfic.

Segarra ha exposat en el marc d’aquest fòrum multidisciplinari les polítiques de Consell en matèria de lluita contra el despoblament. En aquest sentit, s’ha referit als aspectes més importants que recull l’Estratègia Avant 20-30, que suposen “el full de ruta que vam plantejar des del Consell per donar una resposta decidida a el fenomen de la despoblació”.

La directora general d’AVANT també ha fet esment a iniciatives concretes que ja està desenvolupant el Consell com els programes Reviu i Itinerant; el pla contra l’exclusió financera, o les polítiques per facilitar l’accés a l’habitatge als joves en zones rurals.

D’altra banda, Jeanntte Segarra participarà aquest dimecres, 29 de setembre, al workshop internacional sobre despoblació que, amb el títol de ‘Depopulation and agglomeration in turbulent times: threat or opportunity’, organitza la Càtedra AVANT de l’UJI.

En aquest fòrum internacional s’estudiaran les estratègies amb les quals fer front a la despoblació, el procés de canvi estructural en l’economia espanyola i els seus efectes en la distribució espacial de la població, així com el context macroeconòmic de l’Espanya despoblada.

Així mateix, la directora general d’AVANT té previst assistir divendres que ve a la “VII Jornada Tècnica per a professionals de al Desenvolupament Local 2021: AODL, contra el despoblament, acció directa”, que se celebrarà també a la Universitat Jaume I de la capital de la plana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: