La Diputació d’Alacant s’adhereix al Fons de Cooperació Turístic amb una aportació de 2,6 milions

La Diputació d’Alacant ha confirmat l’adhesió al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics de la Generalitat Valenciana, amb una aportació de 2,6 milions d’euros. Així s’ha traslladat en una trobada autonòmica a què han assistit en representació de la institució provincial el diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, i la titular d’Hisenda, María Gómez.

Gutiérrez ha explicat que “en aquesta ocasió s’ha tingut en compte un sistema de distribució de subvencions d’acord amb les regles que defensa la Diputació d’Alacant, amb més llibertat i sensibilitat amb els municipis petits, cosa que demostra que estem disposats a participar-hi quan realment hi ha marge de moviment”.

El titular d’Infraestructures, però, ha destacat “les contradiccions del Botànic, que en aquest fons sí que permet aplicar un model de repartiment lliure a les diputacions que al Fons de Cooperació Municipal va negar, fa només uns dies”. En aquest sentit, Gutiérrez ha titllat de “incongruent” l’actitud del director general d’Administració Local, Toni Such.

A la reunió celebrada per la comissió del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics de la Generalitat Valenciana s’ha establert la quantitat a aportar pel fons als diferents municipis. Durant la trobada, María Gómez i Javier Gutiérrez han manifestat la seva conformitat amb el criteri voluntari d’adhesió que aquest fons estableix per a les diputacions, així com el respecte a l’autonomia competencial de les institucions provincials a l’establiment dels criteris de repartiment entre els municipis turístics de la província.

Gutiérrez ha titllat d'”incomprensible que no s’estengui a tots els fons de la Generalitat la que s’ha demostrat que és la millor forma de distribució de subvencions, que respecta a més a més la voluntat d’adhesió de les diputacions”. A parer seu, “això demostra que no es pot sostenir el Fons de Cooperació Municipal tal com ho ha aprovat el Botànic per la llei del corró, el que s’ha d’imposar és la llibertat per determinar com es repartiran els recursos destinats als municipis”, ha conclòs.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: