La Diputació de Valencia reobri al trànsit la carretera d’accés al circuit de Cheste

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i la vicepresidenta segona i diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, han visitat este divendres el nou accés al Circuit Ricardo Tormo de Cheste des de la A-3, després de la finalització de les obres de condicionament dutes a terme per corporació provincial.

L’actuació, consistent principalment en la reparació del ferm i la millora del drenatge, s’ha completat en un termini de només un mes. D’esta manera s’ha aconseguit l’objectiu que estiguera conclosa abans de la celebració del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, el qual tindrà lloc l’últim cap de setmana de novembre.

Vicent Mompó ha destacat “la rellevància esta obra, que més enllà del pressupost que s’ha invertit, era un tema prioritari per a la Diputació perquè les condicions de seguretat de l’accés al circuit eren incompatibles amb la celebració del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de motociclisme”.
“A això cal afegir -continua Mompó- la mala imatge que suposava per al nostre territori tindre la carretera en eixes condicions en un esdeveniment on la província de València està en el focus mediàtic, no sols a nivell esportiu sinó també a nivell social i turístic”.

Per part seua, la diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, ha explicat que “amb esta intervenció, executada en un temps rècord, millorem exponencialment la seguretat de la via, que és el nostre màxim objectiu”, i ha qualificat com a “fonamental” la coordinació entre les diferents institucions i entitats implicades. En este sentit, ha volgut fer un reconeixement especial “als ajuntaments de Cheste i Chiva, els quals eren els titulars de la via, i que han posat totes les facilitats per a agilitzar els tràmits administratius; i per descomptat, al Circuit de Xest, el director del qual Gonzalo Gobert s’ha implicat en tot el procés; sempre en coordinació amb la Direcció General d’Esports de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Trànsit”.

En la visita han estat presents el diputat de Turisme i Esports, Pedro Cuesta; el director del Circuit Ricardo Tormo, Gonzalo Gobert; l’alcalde de Cheste, José Morell; i l’alcaldessa de Chiva, Amparo Fort.

Incorporació a la xarxa provincial de Carreteres

La via d’accés al circuit de Cheste tenia la consideració de camí de domini públic, i la titularitat corresponia, en diferents percentatges, als ajuntaments de Chiva i de Cheste.

La coordinació entre Diputació, Generalitat i els ajuntaments implicats ha permés que este camí es transforme en la nova carretera, que ha sigut denominada com a CV-386, i passa a integrar-se així en la xarxa provincial de carreteres.

Els treballs de condicionament han consistit en el segat i poda de la vegetació existent en tots dos marges i la neteja de tota la superfície de la calçada per a l’eliminació de restes existents.
També s’ha dut a terme el condicionament i millora del sistema de drenatge longitudinal i transversal de la carretera, el sanejament de les deformacions i la reposició de la capa de ferma.

Finalment, s’ha renovat tota la senyalització horitzontal i vertical, així com elements d’abalisament i condicionament dels sistemes de contenció.

El pressupost total d’esta actuació ha sigut de 313.348,16 € (IVA inclòs).

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: