‘Els Guerrers de Xi’an’ supera les 200.000 entrades i es converteix en l’exposició més visitada del MARQ

“El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els Guerrers de Xi’an” s’ha convertit, a dos mesos de la clausura, en l’exposició més visitada de la història del MARQ en sobrepassar la xifra de les 200.000 entrades.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha fet públic aquest darrer balanç i ha manifestat que “l’aposta de la Diputació i el Museu Arqueològic d’Alacant per establir aliances culturals amb altres països i la rellevància d’aquesta fita expositiva única ens converteix en l’epicentre museístic d’Europa i ofereix a la província una oportunitat impagable per admirar la bellesa d’unes peces úniques al món”.

L’exposició dels Guerrers de Xi’an romandrà a Alacant fins al 28 de gener de 2024 i compta amb una destacada selecció de 10 escultures originals de terracota, 9 guerrers i 1 cavall, fet que suposa el nombre màxim d’aquestes peces que autoritza a l’actualitat en les seves sortides a l’estranger l’administració nacional del patrimoni cultural de xinesa (NCHA) amb seu a Pequín, juntament amb 120 peces o conjunts d’aquestes originals, algunes de les quals mai no han estat exposades fora de la Xina, i 5 rèpliques, entre les quals destaquen 2 carros, que es distribueixen a les tres sales temporals del MARQ.

Aquesta exposició ofereix un disseny expositiu inèdit amb materials didàctics i accessibles per a tots els públics, així com recursos sensorials que han permès crear un ambient immersiu a través de diferents olors: la sala 1 fa olor de cirerer i arròs; la sala 2, a encens, i la sala 3, a flor de lotus i te. Així mateix, les peces musicals creades exprofés pel compositor alacantí Luis Ivars acompanyen i envolten el visitant durant tot el recorregut.

D’altra banda, la botiga en línia del MARQ ja té a disposició del públic no només originals objectes vinculats amb l’exposició ‘Los Guerreros de Xi’an’, sinó una extensa i completa relació amb els catàlegs editats en algunes de les mostres més significatives que han passat pel museu al llarg de la història.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: