La Diputació de Valencia i el Consell plantegen crear una xarxa comarcal de cases d’acolliment de la mà de les entitats socials

La vicepresidenta primera i responsable d’Igualtat de la Diputació de València, Natalia Enguix, ha assegurat este dimecres que la corporació “reforçarà, al costat de la Generalitat, l’atenció a dones en cases d’acolliment de la mà de les entitats socials”. Enguix s’ha expressat així després de la reunió mantinguda en el complex 9 d’Octubre de la capital amb la vicepresidenta del Consell i titular de Serveis Socials i Igualtat a nivell autonòmic, Susana Camarero, amb qui continuarà mantenint diferents trobades amb la finalitat de “coordinar l’acció de les dos administracions en matèria d’Igualtat i lluita contra la violència de gènere”.

La principal conclusió extreta de la reunió és la voluntat de les dos institucions de sumar esforços per a donar la millor resposta possible davant situacions de violència exercida contra les dones. En este sentit, Natalia Enguix coincidix amb la vicepresidenta del Consell, Susana Camarero, en “la importància de les cases d’acolliment i que siguen entitats socials les que les gestionen, generant una xarxa comarcal que aporte major proximitat i eficàcia, amb el suport institucional que continuarem prestant des de la Diputació i la Generalitat”.

La intenció de les dos institucions és, en primer lloc, coordinar l’acció en matèria d’Igualtat, optimitzant els recursos disponibles i incrementant-los en funció de les necessitats dels col·lectius i persones implicades. En paraules de Natalia Enguix, “la Diputació pot aportar la seua proximitat amb els municipis i les comarques valencianes i la Conselleria la seua vinculació amb les cases d’acolliment i les entitats socials per a teixir una potent xarxa d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere”.

El model Ontinyent

Durant la trobada, en el qual ha participat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la diputada d’Igualtat, Natalia Enguix, ha posat com a exemple el model implantat pel consistori de la capital de la Vall d’Albaida respecte a les cases d’acolliment. Un model mixt en el qual el propi ajuntament s’encarrega de les instal·lacions i les posa al servei d’entitats socials que gestionen l’activitat d’estos centres d’atenció a les dones, fonamentals en la lluita contra la violència de gènere.

Natalia Enguix i Susana Camarero s’han emplaçat a futures trobades amb la finalitat de reforçar la col·laboració institucional en matèria d’Igualtat, concretant algunes de les reunions que la vicepresidenta de la Diputació mantindrà pròximament amb responsables de l’Executiu autonòmic en matèria de diversitat i lluita contra la violència de gènere, dos de les àrees que Enguix dirigix en la corporació provincial.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d