El Consorci Provincial de Bombers de Valencia agrupa ja el 91% dels municipis valencians

El Consorci de Bombers de València ha celebrat la seua Assemblea General en el Centre Cultural la Beneficència, en sessió extraordinària constitutiva, pel fet de ser la primera d’esta legislatura.

Esta assemblea, primera del diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, com a president del Consorci de Bombers, ha comptat també amb la presència del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero.

En total, són ja 243 municipis amb representació en l’Assemblea, “una xifra que suposa ja el 91% dels municipis, i que no deixa de créixer, perquè els fets demostren que integrar-se en este organisme és la fórmula més eficaç per a gestionar les emergències en el nostre territori”, indica Avelino Mascarell.

El diputat de Medi Ambient i president del Consorci s’ha dirigit durant l’Assemblea als alcaldes i alcaldesses per a demanar-los que “facen arribar els seus suggeriments i necessitats a la Diputació, per a aconseguir entre tots que esta entitat aconseguisca el major índex d’efectivitat dels seus quaranta anys d’història”.

Així mateix, Mascarell s’ha compromés a “treballar per a, en la mesura del que permeta la llei, reduir al màxim la burocràcia perquè la gestió de les intervencions de la plantilla del Consorci siga encara més àgil per als ajuntaments”.

Reconeixements
Després de la constitució de l’assemblea, s’han entregat insígnies de reconeixement a diversos efectius del Consorci per recents intervencions d’especial calat.

Així, s’ha aplaudit el treball i solidaritat dels membres de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes, UREC, que van viatjar a Líbia el mes de setembre passat per a col·laborar en les tasques de rescat després del desastre natural i humà provocat pel pas de la tempesta Daniel.
D’altra banda, s’ha fet lliurament d’insígnies als bombers del parc de Paterna que el dia 11 d’octubre van salvar la vida d’un home realitzant-li maniobres RCP, després de quedar inconscient i sense constants vitals mentre es trobava en una terrassa de la localitat.

“Es tracta -conclou Avelino Mascarell- d’una mostra de l’extraordinària professionalitat en les actuacions que realitza el Consorci al llarg de l’any, i que inclouen l’extinció d’incendis, el rescat i salvament, la intervenció en accidents, o l’actuació en inundacions o estructures col·lapsades, entre molts altres escenaris”.

El Consorci més gran d’Espanya

El Consorci Provincial de Bombers de València està conformat per la Diputació de València, qui ostenta la presidència, així com per la Generalitat i els ajuntaments adherits, que en este moment ja són 243.

Un Consorci de gran envergadura, el més gran d’Espanya, el qual combina un model únic de prevenció i intervenció en emergències, amb més de 1.200 efectius entre bombers, brigades BRIFO, personal de comunicacions, logística i administració, entre altres departaments, i que, només en 2022, va comptabilitzar quasi 19.000 actuacions a la província de València.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d