L’alumnat del Centre Municipal de les Arts de Borriana puja el teló de “Impuls a la Dansa” al Teatre Payà

Impuls a la Dansa puja el teló del Teatre Payà de Borriana aquest divendres 20 d’octubre a les 20.00 h, amb el projecte Navegar la dansa de la coreògrafa Elvira Madrigal. Aquesta iniciativa conjunta de la Regidoria de Cultura i el Circuit Cultural Valencià (CCV) s’ha desenvolupat amb l’alumnat de dansa del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana, gràcies a una estada de mediació organitzada pel Festival Dansa València.

La companyia d’Elvira Madrigal ha estat treballant tres setmanes amb un grup d’alumnes del centre. Durant les sessions, Madrigal ha donat a conèixer la història de la dansa a partir de jocs coreogràfics. D’aquesta manera, els alumnes han tingut l’oportunitat de fer les eines coreogràfiques pròpies i convertir-se també en creadors. Amb la base musical de l´artista Juan Gabriel Di Lucia, els alumnes han estat els protagonistes d´aquest procés creatiu.

En paraules de la creadora de Navegar la dansa, “l’alumnat s’ha submergit de ple a les idees que els oferíem i el resultat ha estat fantàstic”. Així mateix, Elvira Madrigal destaca l’elevat nivell participatiu del grup, que ha permès “poder mostrar per què ballem i que ens motiva a fer-ho”, apunta la coreògrafa. Per la seva banda, “la banda sonora conté elements que han anat sorgint al taller, a més de les veus i opinions de tots els participants”, explica Juan Gabriel Di Lucia.

Dansa participativa com a antesala a la funció

Paral·lelament a aquesta funció al Teatre Payà, el mateix divendres a les 18.30h, la zona del quiosc del Camí d´Onda serà l´escenari improvisat de l´activitat M´agrada ballar però se´m fa fatal. Aquesta acció lúdica de dansa participativa estarà dirigida pel Col·lectiu Dánzate, format per Andrea Dolz Burdeos i Marta Sofía Gallego Sampedro. La finalitat de lactivitat és generar, a través de les eines que ofereix la dansa, processos de diàleg, escolta i intercanvi entre les persones. La participació a l’activitat és gratuïta i oberta al públic en general.

Amb tot, el regidor de Cultura, Jesús Albiol, convida a participar de “les activitats d’Impuls a la Dansa a Borriana, tant a la iniciativa de dansa participativa, com a la funció, amb el principal objectiu de gaudir de la feina que han realitzat els alumnes del CMA juntament amb la companyia professional d’Elvira Madrigal”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: