La Diputació de Valencia i el Consell avaluen el nivell d’innovació dels municipis per a agilitar la seua transformació digital

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Diputació de València, juntament amb l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), han presentat davant 11 municipis valencians l’eina de Smarts Cities que avalua el nivell d’innovació dels municipis i amb la qual els ajuntaments poden identificar de manera àgil i efectiva la seua situació quant a competències digitals. L’objectiu és ajudar les poblacions a avançar en la seua transformació cap a municipis més innovadors.

Els ajuntaments de Bellús, Benigànim, Canet d’en Berenger, el Genovés, el Verger, Gandia, Gata de Gorgos, Godella, Quatretonda, el Ràfol de Salem i Vinaròs han inaugurat estes jornades celebrades a la seu de la FVMP, qui coordinarà la convocatòria de noves sessions obertes a tots els municipis de la Comunitat Valenciana a partir de setembre.

Estes actuacions formen part del programa ‘Territoris Innovadors’ que la Direcció General d’Innovació està desenvolupant i que compta amb un pressupost de 2,9 milions d’euros. El programa té per objecte dotar als municipis i els territoris de les capacitats i els recursos necessaris per a impulsar la innovació i la transformació digital.

A partir d’estes jornades, els ajuntaments podran començar a usar la primera eina d’autodiagnòstic per a consistoris que contribuix al desenvolupament innovador dels municipis de la Comunitat Valenciana, ajudant-los a fer el primer pas per a convertir el seu municipi en una Smart City.

L‘Índex Smart’ és una eina pionera a España, intuïtiva en el seu ús i útil per a ajuntaments de totes les grandàries que els permet identificar els reptes de transformació digital en quatre blocs temàtics: Transició verda i sostenibilitat; Transició digital; Ciutadania i qualitat de vida, i Govern i econòmica.

La diputada d’Informàtica i Tecnologia, Cooperació Internacional, Govern Obert i Participació de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, ha explicat que l’estratègia Smart de la Diputació “ha evolucionat al llarg dels últims cinc anys amb tres conceptes clau: la planificació per poder arribar a tots els municipis de la província, el treball en xarxa prioritzant una plataforma Smart de codi obert a la disposició dels ajuntaments i l’acompanyament econòmic i formatiu en l’estratègia smart dels municipis pensant, especialment, en els més xicotets”.

La directora general d’Innovació, Sonia Tirado, ha indicat que “el decidit impuls del Govern del Botànic cap a les polítiques d’Innovació ens ha permés posar en marxa el programa Territoris Innovadors”, en concret, este projecte que ha posat en marxa la Direcció General d’Innovació juntament amb la FVMP, “permetrà conéixer i orientar les actuacions dels municipis valencians a impulsar la innovació i la transformació digital”.

El president d’AVAESEN, Marcos J. Lacruz, ha ressaltat que “gràcies a l‘Índex Smart’, els responsables de la gestió municipal tindran una visió global de l’estat del seu municipi, podran comparar-se amb altres similars i planificar, de manera estratègica, els seus reptes futurs establint prioritats a l’hora de licitar inversions i trobant sinergies amb altres ajuntaments amb necessitats similars”.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: