La Diputació de Valencia col·laborarà amb Paz y Desarrollo en el foment d’una cultura sense violència de gènere a Colòmbia

La Diputació de València concedirà una ajuda de 48.000 euros a Paz y Desarrollo per al projecte que l’ONG té en marxa en el territori colombià de Maicao amb dones que exercixen d’agents de canvi en la construcció d’una cultura lliure de violències, principalment la de gènere. Així ho ha traslladat este dilluns la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació Internacional, Natalia Enguix, a la delegada de Paz y Desarrollo en la Comunitat Valenciana, Elena Belenguer, qui ha visitat la Diputació acompanyada per la responsable de Cooperació de l’ONG, Lina D’Onofrio, i Claudia Lily Rodríguez, referent en la promoció de l’equitat de gènere en el sector de la salut de Colòmbia.

Lily Rodríguez, premi ‘She is Mujer’ en Salut 2022 i presidenta de la Fundació Halü Bienestar Humano, ha exposat a la responsable provincial de Cooperació Internacional i diputada d’Igualtat, Natalia Enguix, “la situació crítica a la qual s’enfronta Colòmbia, especialment a la regió nord de la Guajira, on la violència masclista i la crisi climàtica suposen un problema de gran magnitud”. En resposta a la delicada situació que travessa este territori colombià de Maicao, la Diputació ha inclòs en la convocatòria de projectes de cooperació al desenvolupament de 2023 la iniciativa de Paz y Desarrollo a través de la Fundació Halü, que ha aprofitat la visita per a “enfortir les relacions institucionals amb les entitats públiques valencianes”.

En paraules de Natalia Enguix, “l’objectiu és treballar conjuntament l’apoderament de les dones en zones difícils, on patixen violències sistèmiques tots els dies de les seues vides”. Enguix ha posat l’accent en “la tasca que exercixen persones com Claudia Lily Rodríguez, que milloren el dia a dia d’éssers humans que patixen greus desigualtats i necessiten justícia social i equitat de gènere en les seues comunitats”.

Lily Rodríguez ha agraït l’ajuda de la Diputació i ha explicat que el seu treball se centra en “l’exercici dels drets sexuals i reproductius i la gestió de les violències basades en gènere, un flagel important en territoris on es combinen moltes vulnerabilitats en la dignitat de xiquetes i dones”.

Paz y Desarrollo

La Diputació de València, a través de la seua delagació de Cooperació Internacional, manté la col·laboració amb Paz y Desarrollo des de 2019, quan va subvencionar la participació de 40 dones indígenes bolivianes en les organitzacions sociopolítiques de la seua comunitat a través de la xarxa productiva mancomunada MujeryDEL. Un any després, la convocatòria d’ajudes per a projectes internacionals va incloure el suport a l’ús sostenible dels recursos naturals de les comunitats de Suelle i Kartiah, al Senegal.

Els dos últims projectes finançats per la Diputació en col·laboració amb Paz y Desarrollo han tingut lloc a Bolívia i l’Equador. El primer amb el suport a una trentena de dones indígenes dedicades a l’elaboració i comercialització de formatge de cabra en el municipi de Tupiza. I el segon, en terres equatorianes, amb la participació en un programa de reducció de les violències de gènere, sobretot la sexual exercida sobre adolescents, a través d’una estratègia de prevenció centrada en l’educació i la salut.

En total, la Diputació ha destinat una mica més de 250.000 euros en estos quatre anys ha projectes de cooperació posats en marxa per Paz y Desarrollo a Bolívia, el Senegal, l’Equador i Colòmbia, inclosos dos projectes de sensibilització amb difusió a les comarques valencianes i vinculats al canvi climàtic.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: