La Diputació de Castelló se suma a l’aposta de la Generalitat per a generar riquesa en la Serra d’Espadà a partir de la biomassa

La Diputació de Castelló recolza a la Generalitat Valenciana en la seua cerca de finançament europeu per a la implementació d’un projecte pilot que genere activitat econòmica i cree llocs de treball en la Serra d’Espadà a partir de la utilització de la biomassa del Parc Natural com a combustible de grans calderes d’edificis públics. Així s’ha posat de manifest en la reunió que el president, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, han mantingut amb el director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín Fabra, i el director del Parc Natural de la Serra d’Espadà, José Vicente Escobar. L’objectiu és redactar un potent projecte que tinga cabuda en el Programa Life, que és l’instrument financer de la Unió Europea per al Medi Ambient.

Martí ha destacat que “la Diputació de Castelló vol ser actor” d’un projecte que precisa de la intervenció d’agents privats i públics, en la redacció dels quals es determinarà el grau i la naturalesa de la implicació de cadascuna de les parts, així com el o els edificis públics en els quals s’instal·laria una caldera de biomassa.

El president assenyala que l’objectiu és “tirar avant un projecte que siga atractiu i convide a altres sectors de l’economia a interessar-se per la biomassa com a combustible”.

Del que es tracta, afegeix, “és de posar en valor el nostre patrimoni natural, ser capaços de generar activitat econòmica amb la gestió forestal i la cura dels nostres boscos i, en conseqüència, crear llocs de treball possibilitant que hi haja persones que puguen desenvolupar el seu projecte de vida en l’àmbit rural”.

És una aposta per l’economia circular i les energies alternatives que “a més, ajudaria a mantindre net i cuidat el bosc, reduint el risc de propagació d’incendis i incrementant, per tant, el nivell de seguretat de les persones que resideixen en l’àmbit rural”.

“Estem convençuts”, diu Martí, que “tots podem aportar el nostre granet d’arena en la lluita contra el canvi climàtic i, òbviament, en la Diputació de Castelló estem disposats a fer-ho”. “Si a més”, assenyala, “ens ajuda a lluitar contra la despoblació, millor que millor, perquè lluitar contra la despoblació és lluitar contra la desigualtat”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: