La Diputació de Castelló retransmetrà en línia la I escola de la tardor per a emprenedores de l’àmbit rural

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló i la Cooperativa Hort del Manyano retransmetran en directe via online les conferències i debats programats amb motiu de la I Escola de la Tardor ‘L’Economia Verda i Nova Ruralitat en Clau de Gènere “que s’han programat per als dies 9 i 10 de novembre a Morella en desbordar la demanda i arribar sol·licituds fins i tot d’Amèrica. A través de dues intenses jornades de conferències, taules rodones i activitats obertes al debat, el Govern Provincial dóna suport aquesta trobada que reunirà dones emprenedores de l’àmbit rural de diferents punts d’Espanya per fomentar l’arribada de més dones de l’interior al món empresarial i per que millors les seves oportunitats de creixement.
El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “estem molt satisfets de la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa, tal ha estat la bona resposta que l’organització ha plantejat retransmetre via online perquè es pugui seguir en directe des de qualsevol part del món. Aquesta bona resposta de les dones rurals demostra l’interès per les noves ruralidades, per les noves oportunitats que es poden desenvolupar en l’àmbit rural de la nostra província, cosa que des de la Diputació recolzem com una mostra més de la nostra aposta per consolidar població i igualar oportunitats en l’àmbit rural “.
En aquest sentit, Aguilella ha assenyalat que “és una mostra més del nostre suport al treball de les dones castellonenques per desenvolupar noves oportunitats de futur en els pobles. Som molt conscients que bona part del nostre territori és rural, volem que així ho segueixi sent, però volem que les nostres dones tinguin cada dia més i millors oportunitats per desenvolupar el seu projecte vital en els nostres pobles, i fer-ho amb qualitat de vida “.
Cal assenyalar que bona part de l’atractiu d’aquesta trobada és que els responsables de l’organització s’han preocupat per dissenyar un programa plural, amb presència de dones professionals de sectors i activitats tan diverses com l’agricultura i la ramaderia fins a l’arquitectura, l’hoteleria i el sector serveis o les treballadores socials. A més, al marge de les ponents, s’ha aconseguit una important implicació del teixit empresarial i d’emprenedores de l’interior de la nostra província en aquesta iniciativa perquè sigui el més profitosa per a totes les participants.
Entre les participants a la I Escola de la Tardor, el dia 9 de novembre destaca la ponència de Neus Albertos Meri, treballadora social i premi Isabel Ferrer 2017, també la trobada amb Marisa Soleto Àvila, llicenciada en Dret i directora de la Fundació Dones. Sobre la taula, temes tan interessants com ‘La realitat de les dones davant les noves ruralidades i l’ocupació’, i xerrades i col·loquis com el que es refereix a la ramaderia i l’agricultura ‘experiències i testimonis de dones des d’una perspectiva de nova ruralitat en clau de gènere ‘.
Emprendre i Dirigir en Femení també amb Repoblem
El suport de la Diputació de Castelló a aquesta trobada de dones s’emmarca en el treball del Govern Provincial per impulsar les oportunitats de les dones emprenedores, empresàries i desocupades de la província a través del programa de promoció econòmica ‘Emprendre i Dirigir en Femení’.
Són una vintena d’accions formatives específicament adreçades a les dones de la província les que conformen aquest programa amb el que el 2016 la Diputació va ajudar a més de 600 dones de Castelló a desenvolupar la seva oportunitat laboral. Unes activitats que es desenvolupen o bé en els cinc centres Cedes que la Diputació té a l’interior de la província, o a través dels ajuntaments.
Tot aquest treball per ajudar especialment a les dones dels municipis de l’interior es correspon amb l’objectiu estratègic de la Diputació amb el seu programa Repoblem per consolidar població en el territori, especialment en l’àmbit rural de Castelló.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: