La Diputació de Castelló recolza la segona edició de la fira fotogràfica FER FOC que se celebra del 10 al 12 de juny en ECO Les Aules

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, han presentat hui la segona edició de FER FOC, la fira que organitza la plataforma Fotografia Observatori Cultural (FOC) amb el suport de la institució provincial. Es tracta d’un esdeveniment que es desenvoluparà els dies 10, 11 i 12 de juny en el Espai Cultural Obert Eco Les Aules. Ha sigut en el transcurs d’una roda de premsa en la qual també ha comparegut del director del certamen, Daniel Belinchón.

El president Martí, que ha felicitat l’organització i a la diputada de Cultura, Ruth Sanz, «per l’encert d’impulsar un esdeveniment d’aquestes característiques», ha assenyalat que la Diputació recolza aquest tipus d’iniciatives «per a contribuir al fet que els artistes puguen anar obrint-se camí i perquè ens agrada posar a la província de Castelló en el mapa de la cultura nacional i internacional, en aquesta cas, a través de la fotografia».

Per part seua, el director del festival, Daniel Belinchón, ha defensat la utilitat d’un certamen, la primera edició del qual es va saldar amb un notable èxit perquè «es van seleccionar 50 autors i aconseguim que el 60% poguera signar un contracte amb algun festival, la qual cosa va suposar que aquests fotògrafs contractats pels festivals pogueren arribar a facturar en conjunt 75.000 euros».

FER FOC 2022

En la fira d’enguany participaran de manera presencial 35 autors que han sigut seleccionats per 14 directors de festivals de fotografia nacionals i internacionals, entre les 150 propostes de fotògrafs que es van rebre en la convocatòria oberta que es va celebrar entre l’1 d’abril i el 8 de maig. S’ha optat per reduir el nombre d’autors seleccionats perquè els contactes entre fotògrafs i directors puga realitzar-se sense presses i d’una forma més fluida.

Segons el parer dels propis directors que han actuat com a jurat en el procés de selecció, els treballs presentats destaquen per la qualitat tècnica i artística i l’originalitat de les temàtiques triades.

Xarxa de festivals

FOC, Fotografia Observatori Cultura, va nàixer en 2019 per a crear la primera xarxa de festivals de fotografia d’Espanya. En 2021, i gràcies a la col·laboració de la Diputació de Castelló, la plataforma va fer un pas més en el seu objectiu d’il·luminar un espai per a la promoció dels artistes visuals, amb la posada en marxa de la primera edició de FER FOC, la Fira Professional de Fotografia de Castelló.

En la segona edició els autors assistents a la fira tindran l’oportunitat de mostrar les seues portafolios a una dotzena de directors de festivals de España i als dos directors de festivals europeus convidats a la trobada: Danai Agnanti, en representació Festival Photometria de Ionanina (Grècia) i Carlos Fontes, codirector de Encontros dona Imatge (Portugal).

CARTA DE COMPROMÍS FOC

Per a assegurar l’èxit de la trobada, l’organització de FER FOC ha elaborat una carta de compromís que els directors dels festivals assistents hauran d’acceptar i signar. En ella s’inclou l’obligatorietat de cada director/a de triar a un/a autor/a per a formar part de la següent edició del seu festival. D’aquesta manera l’organització s’assegura que la promoció dels creadors assistents quede garantida i que els resultats de la fira siguen positius.

Durant la fira, a més, els autors que ho desitgen podran mostrar els seus projectes en format multimèdia a la sala de la capella de Les Aules de la Diputació de Castelló, i l’11 de juny, a partir de les 22.00 hores, està prevista la projecció d’aquests treballs al pati ECO Les Aules del mateix espai, una activitat oberta a tot el públic.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: